"Eeneind Maakt Kracht" Nuenen

07 april 2017
www.bladella.nl
EMK staat stevig in de gevaren-zone en de Schippers’ mannen moeten weer eens vorm gaan tonen. EMK - Nuenen - Reusel Sport!

Vorm
Het strakke speelveld op de Herdgang en het aangename lentezonnetje konden zondag Bladella niet verleiden om er tegen PSV een puike wedstrijd van te maken. Alleen achterin vielen een paar voldoendes te noteren. De vaandeldagers lijken na Braakhuizen vorm verloren te hebben. Hoogste tijd om toch voetballend weer eens wat te laten zien. Met in de komende weken aansprekende duels in het verschiet is het toch prettiger om positief in de picture te staan.
 
EMK Nuenen
Het is nu twee weken 'Nuenen' wat de klok slaat. Volgende week maandag (2e paasdag) gaat de bus met de Schippers’ mannen naar hoofdklasser Nuenen. Doorgedrongen tot de kwartfinale van de districtsbeker leeft dat duel steeds meer. Voor de vereniging is dat een unicum en kan er dus geschiedenis worden geschreven. Maar eerst moet zondag op de Smagtenbocht nog strijd geleverd worden met het Nuenense kleine broertje EMK. Daar is de rode vlag gehesen en is alle hens aan dek benodigd om handhaving in 3D te bevechten.
 
Naar plaats 10
Met de 3-6 overwinning bij Reusel Sport in de vijfde speelronde was EMK goed begonnen aan deze competitie: 8 punten uit de eerste vijf ontmoetingen. In de serie daarna tot de winterstop ging het bar slecht: maar 3 punten leverden die acht duels op. Ook in het vervolg raakte de geelzwarte formatie maar niet uit de gevarenzone. Het zal dan ook nog een hele toer worden om plaats tien te veroveren. De huidige ‘tien’ PSV staat immers al zes punten weg en er zijn nog maar vijf finales te gaan. Boven Bergeijk en Wodan blijven zou wel eens het maximaal haalbare zijn. In de nacompetitieloterij moet dan nog voor behoud gestreden worden.
Bergeijk
16
pnt  36-63
WODAN
18
pnt  28-38
EMK
19
pnt  27-42
SBC
20
pnt  22-37
PSV
25
pnt  31-31
FCE
Wilh.Boys
EMK
PSV
Wodan
Dommelen
PSV
Sparta’25
Braakhuizen
Bergeijk
Bladella
SBC
Bergeijk
V’waard
Braakhuizen
Braakhuizen
EMK
Reusel Sport
Sparta’25
PSV
Nijnsel
Wodan
V’waard
Bergeijk
SBC
 
Eeneind Maakt Kracht
Maar over strijdlust in het Nuenense buurtschap Eenheid valt nooit te klagen. EMK, altijd strijdend met opgestroopte mouwen, staat bekend als een fysiek sterke ploeg, die graag de lange bal hanteert. Snel over de vleugels zorgen hun boomlange en kopsterke spitsen als Tommy van Elst altijd voor dreiging. Het is aan de Schippers’ mannen om daar een antwoord op te vinden. Gepassioneerd voetbaldier Toon van der Loo is als hoofdtrainer in het Nuenense Eeneind aan z’n derde en laatste seizoen bezig. Van der Loo gaat na Nuenen, RKGSV en EMK volgend seizoen ‘Nederwetten’, de vierde club in Nuenen CA trainen. Met RKGSV en EMK kende de 52-jarige oefenmeester succes. Hij bracht beide clubs met een kampioenschap naar een hoger niveau. Van der Loo kennende zal er alles aan doen om niet met degradatie bij zijn huidige werkgever weg te fietsen. 
 
Gelukkige uitwinst
Vrouwe Fortuna is Bladella dit seizoen niet onwelwillend gezind. Het zat ook vooral bij EMK mee, mag je wel zeggen. Op het stormachtig druk zetten, ingepeperd door coach Toon van der Loo, werd geen antwoord gevonden. Amper warm gedraaid stonden de mannen van Huub Vermeulen binnen de kortste keren al op achterstand. Duels gingen verloren en de razendsnelle buitenspelers waren als een wespenplaag. Na wat omzettingen deed na rust het blauwwitte middenveld wat beter mee. Met nog een kwartier te spelen kwam indirect uit een vrije trap de gelijkmaker op het bord. Al blij met het ene punt werd dat in extremis - in minuut 93 - nog eens verdrievoudigd: 1-2 winst dus. Erg zuur voor EMK.
 
Presteren
Winst op EMK lijkt voor Bladella noodzaak om nog op een nacompetitieplaats te kunnen rekenen. Daarvoor is eindigen bij de eerste vier een minimaal vereiste. Deze pot zal ook gezien worden als opwarmer voor de bekerstrijd in de kwartfinale tegen de andere Nuenense grootmacht op 2e paasdag. De burenruzie over 14 dagen tegen het Reuselse geelzwart werpt ook al stevig zijn schaduw vooruit. Eerst toch maar eens zondagmiddag op De Smagtenbocht presteren tegen het Nuenense geelzwart. En ook dat kan alleen maar met een goeie wedstrijdinstelling, dus strijd durven leveren.
De steun van de trouwe, blauwwit aanhang, deze keer aangevoerd door mascotte Vic Hakkens van Onder11-1, zal weer hard nodig zijn.
We zien mekaar!

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »