Nieuws

Op de Herdgang: PSV - Bladella

31 maart 2017
www.bladella.nl
De Schippers' mannen trekken voor ronde 21 naar Eindhoven. Bladella mag ‘naar boven’ hopen, PSV moet nog op blijven letten.

S.B.C.
De erbarmelijk slechte speelweide op de Smagtenbocht maakte afgelopen zondag goed voetbal godsonmogelijk. Was de week daarvoor het veldspel op het kunstgras van Braakhuizen bij tijd en wijle nog aangenaam voor de ogen, in de eigen hotsknots-meibloem-wei was dat een wereld van verschil. De 2-0 voorsprong bij rust op een onmachtig SBC werd met zeer aan de ogen, zonder al teveel moeite, over de streep gehaald.
 
De Herdgang
Op de Herdgang wordt in ieder geval op een egale ondergrond gebald. Spelen op een complex met meer dan uitstekende faciliteiten maakt combinatievoetbal het best mogelijk. Om PSV AV aan de gang te houden moeten jaarlijks spelers van elders gehaald worden. De z.g. amateurtak heeft namelijk geen eigen jeugd. Ondanks de best mogelijke faciliteiten weet men nog slechts drie seniorenteams in de lucht te houden. Door het ontbreken van een achterban zal de wedstrijdsfeer dus zondag vanuit De Kempen zelf mee gebracht moeten worden. Bij de andere Eindhovense BVO aan de Aalsterweg was dat al niet veel anders.
 
Verlies thuis
Zondag 30 oktober werd de grijste bladzijde van dit seizoen geschreven. Voor het gevoel werd toen namelijk op de Smagtenbocht de eerste periodetitel zo maar weggegooid. Met twee, drie nul voorsprong rusten had iedereen kunnen leven. Na de thee was het een stuk minder, maar ook toen werden er nog een paar opgelegde kansen om zeep geholpen. En je kon erop wachten, uit een van de spaarzame uitvallen wist PSV wel te scoren. Dat gebeurde laat in de wedstrijd. De periodetitel ging zodoende aan onze neus voorbij en werd cadeau gedaan aan Eindhoven amateurs.
 
PSV
In afgelopen maand maart werden door de PSV-ers acht punten uit vier partijen gescoord en dat is een goed rendement te noemen. Daarmee kreeg de ploeg van coach Peter Geurts voldoende zuurstof. Met vijf punten boven de stippellijn is het benauwde er althans wat van af. In de laatste zes rondes krijgen de roodwitten de onderste drie ploegen (WODAN, Bergeijk en SBC) nog tegenover zich te staan. PSV heeft dus alles nog dik in eigen hand. Dat neemt niet weg dat zo gauw mogelijk zekerheid het wekelijks streven is.

Weinig verschil
De doelsaldo’s van beide teams schelen niet eens zoveel: Bladella 31-26 tegen 30-30. Voor de formatie van Huub Vermeulen leverde dat wel acht competitiepunten meer op. Uit de 10 duels op de Herdgang werden maar 9 punten gehaald (‘uit’: 15 uit 10). Daarbij moet wel worden opgetekend dat daar de drie strafpunten n.a.v. het gestaakt treffen met FCE op geminderd zijn. Ook valt op dat op de Herdgang elke tegenstander tot nu toe wist te scoren, behalve ‘kampioen’ Wilhelmina Boys (1-0)..... Sparta, Braakhuizen, Bergeijk, EMK, Eindhoven en Reusel Sport wisten zelfs minimaal tweemaal de Philips keeper te verschalken.
 
Weer eens winnen
De ontmoetingen met het ‘grote’ PSV waren in het verleden vaak heftige confrontaties met Bladella meestal als underdog. Het is dan ook al weer heel lang geleden dat Bladella op De Herdgang de volle winst wist te behalen. De laatste keer was dat in de 2e klasse op 12 maart 2006. Bladella maakte toen voor het eerst kennis met kunstgras en dat werd een daverend succes. Met liefst 0-6 werd de op dat moment koploper PSV vermorzeld (Jeroen Schilders 2x, Mark Antonius 2x, Tom te Riele en Arvid Bolkestein).
Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat dat het deze keer zeker niet worden. Daar gelooft zelfs mascotte Mathijs Vennix, de keeper van Onder11-7, niet in. Het voetballend vermogen per individu van de Eindhovenaren is groot. Geef ze niet de ruimte, want ze kunnen wel degelijk aardig ballen. Als Mathijs op de bank en de Bladella aanhang op de blauwwitte tribune wel voor juichkreten kunnen zorgen is een goed resultaat vlakbij. We gaan ons best doen!

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven