Zware pot bij Braakhuizen

17 maart 2017
www.bladella.nl
Twee keer al werd dit seizoen Braakhuizen verslagen. Maar een getergd Braakhuizen is aan een sterke serie bezig.

Stadionwedstrijd
Geen sfeer, geen douches en een dik verdiende nederlaag tegen de zaalvoetballers van FCE mopperde Bladella zondag laat in de middag huiswaarts. In een leeg stadion wedijverden de speakers met smartlappen om het maximale decibel. Twee keer was er een wedstrijdgeluid te horen: toen keeper Nick de penalty in minuut 3 stopte en bij de 1-1 in minuut 37 door Tom Hermans na de enigste mooie Bladella aanval van de middag. Of het aan die entourage lag is maar de vraag, feit was wel dat het vaandelteam vooral in het eerste half uur niet thuis gaf. De Schippers’ mannen bleven te ver van hun niveau verwijderd.
 
Plaats 3 of toch 9
Daardoor vindt Bladella zich na ronde 18 niet terug op plaats 2, maar is afgezakt naar de vijfde plek. Het verschil met numero 9 Valkenswaard is nog maar één-twee-drie punten. Het geelzwarte ‘gevaar’ volgt op één punt. Na boven kijkend - waar we lang gebivakkeerd hebben - is de afstand met nummero 3 Dommelen en 4 Nijnsel maar één enkel puntje. Afhankelijk van de resultaten is dus zondagmiddag rond half vijf Bladella in de ranglijst terug te vinden op de 3e, 4e, 5e, 6e, 7e, 8e of 9e plek. Zo’n zelfde klassering geldt overigens ook voor sv Braakhuizen, de in Geldrop te bestrijden tegenstander van deze speelronde. Zo kun je je rijk rekenen en je gaan richten op de 'nacompetitie voor promotie' om een week later te constateren dat de negende positie maar twee posities boven ‘nacompetitie voor behoud’ betekent. Erg kort op elkaar, superspannend!
 
Ambitie
In seizoen 2014/’15 promoveerde trainer Jeroen van der Schoot met zijn Braakhuizen voor het eerst in de historie via de nacompetitie naar 2e klasse. Maar na een eenjarig verblijf in tweede, degradeerde de roodzwarte formatie (samen met PSV) al weer. Dat was niet de bedoeling. Met het binnenhalen van nogal wat nieuwe gezichten bleef de doelstelling wel duidelijk. Het is aan Van der Schoot (volgend seizoen z’n 4e seizoen) om het verblijf in deze klasse zo kort mogelijk te houden. Promotie is dus de doelstelling.
 
Al 2x
De formatie van Huub Vermeulen stond deze competitie al twee keer tegenover Braakhuizen in het veld. In oktober werd op de Smagtenbocht met 2-1 gewonnen. Ondanks een gehavende formatie, maar dankzij een goeie teaminstelling bleven de Schippers’ mannen toen tegen het sterke Braakhuizen overeind. Keeper Nick hield ons in de wedstrijd en de mennekes van O13-1 gingen uit hun dak toen hun trainer Niels het veld in mocht en meteen de winnende treffer mocht scoren.
 
Beker
Voor de laatste pot vóór de winterstop werd ook al sportpark De Kievit bezocht. Dat was voor de beker. Met een verrassende opstelling werd met een 1-4 overwinning daar historie geschreven: plaatsing 1/8e bekerfinale. Na in het begin geprofiteerd te hebben van een weifelende defensie sloeg blauwwit telkens op het juiste moment toe. Ook toen mocht Bladella dus niet klagen over het gunstige scoreverloop. Die bekerklus daarna werd tegen Were Di ook weer geklaard, waardoor nu in de kwartfinale hoofdklasser Nuenen op 2e Paasdag de tegenstander is.
 
Braakhuizen
Na onze ruime bekerwinst lijkt Braakhuizen wakker geschut. Met vier dikke winstpartijen na de winterstop (3-0 Reusel Sport, 1-4 Sparta’25, 7-3 Bergeijk) is Braakhuizen de runner-up. Die goede reeks werd vorige zondag in Nijnsel wel wat overschaduwd. Geheel onnodig werd er met 3-2 verloren. Het was de wedstrijd van maar liefst zes 100% gemiste kansen, alleen al in de eerste helft. Ook daarna bleef Braakhuizen slordig cq ongelukkig in de afwerking. Die pijnlijke nederlaag - en ook die twee tegen Bladella - heeft sportpark De Kievit op scherp gezet. De Schippers’ mannen staan daar een loodzware wedstrijd te wachten tegen een ambitieus team dat hoger in het linker rijtje thuis hoort. Alle steun van de blauwwit aanhang zal nodig zijn!
 

 
www.bladella.nl
De Schippersmannen reisden als koploper af naar sportpark ’t Bokt om aan te treden tegen 't vooraf sterk geachte SV Unitas. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen op pad om op ’t Bokt de formatie van Huub Vermeulen te bestrijden. Unitas’59 is matig gestart. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Dank, dank voor de ingeleverde mobieltjes en ook voor de stem-men op Bram (zondag wordt ie 12 jaar!) voor ‘Actieheld 2019’ Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondagnamiddag en maandag morgen is het sportpark weer het terrein voor de jongens en de meiden van JO-8, JO-9 en JO –10, en ook wel… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »