FC Eindhoven - Bladella: om de tweede plaats

10 maart 2017
www.bladella.nl
In het Jan Louwers stadion wordt zondag in 3D strijd geleverd tussen FCE en de Schippers’ mannen met plaats 2 als inzet.

Bekeravontuur
In de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen de Bosuilen, had het Bladella moeilijk en mocht niet klagen met de benauwde 2-1 overwinning. De districtsbeker is op de Smagtenbocht gaan glanzen. Doorgaans zijn bekerpotjes veredelde oefenpartijen, maar als plaatsing voor de kwartfinale op het spel komt te staan staat de ‘cup’ ineens in felle schijnwerpers. En terecht, want dinsdag werd een echte cupmatch gespeeld. De Tilburgers van Were Di waren in grote getale nadrukkelijk aanwezig en zorgden voor spektakel. De mannen van Huub Vermeulen waren voetballend beter en wonnen verdiend met 3-1 van de felle vierdeklasser. Doorgaans hebben ze het op de dorpen niet zo begrepen op stadse tegenstanders, maar de vereniging Were Di logenstrafte dat vooroordeel. De sympathie ging richting Tilburg. Als op 2e Paasdag nog ‘even’ hoofdklasser Nuenen uit de beker gewipt wordt, is deelname aan de ‘grote’ KNVB beker volgend seizoen bereikt – en stroomt het geld binnen volgens de wandelgangen… -.
 
Competitie
De competitie is vele malen belangrijker! Op de kalender staan de komende weken een paar allerpittigste tegenstanders. Volgende week wordt het wakker geschut Braakhuizen (4 dikke winsten sinds de winterstop) aangedaan en zondag het supersterke, ambitieuze FC Eindhoven. Als je ‘kampioen’ Wilhelmina Boys al twee keer gehad hebt (dat leverde overigens vier punten op!) zijn die twee toch de sterkst denkbare tegenstanders van het moment.
 
Ambitie
Bij de club aan de Velddoornweg moet veel wijken voor de torenhoge ambitie die men zichzelf heeft opgelegd. Dat gaat dan wel eens gepaard met interne kift en met ijverzucht in het voetbalwereldje. De rust schijnt weergekeerd en de FC kan zich zonder stress gaan voorbereiden op de nacompetitie. Met het ultieme doel zijn immers de Boys uit Best al aan de haal. Na het vertrek van de Jeroenen Vermaas en Mecking zou assistent Raymond Hendrikx met Jurgen Pinckers als interim coaches de tijd tot de komst in de zomer van Dommelen trainer Eric van der Palen overbruggen. Regelgeving stak daar een stokje voor en daarop werd laatst de oplossing gevonden met het aantrekken van voetbaldier Peter Coumans (o.a. ex WODAN, Unitas’59, Willem II en FC Eindhoven BVO). Net terug van een lucratieve clinic in China met Jan Poortvliet kan hij vol aan de bak om de FCE naar de 2e klasse te loodsen. De van kwaliteit uitpuilende selectie werd in de winterstop nog eens versterkt met de komst van de 31 jarige Belg Karim Bali, die de trofee van ‘beste zaalvoetballer van Belgenland’ mag koesteren.
 
Stadion
De ambities kregen ook een uiterlijk doordat de thuiswedstrijden in het Jan Louwersstadion gespeeld zijn gaan worden. Of de paar honderd toeschouwers in het 4.200 zitplaatsen tellend stadion aan de Aalsterweg voor een aantrekkelijke entourage zorgen valt nog te bezien. Dat de tegenstander van de stadionbewoner nog steeds zich om moet gaan kleden op het amateurcomplex aan de Velddoornweg - per auto 1,7 km verderop of te voet 1100 meter – komt een stuk minder professioneel over.
 
Om plaats één
Daar ging het om op de Smagtenbocht begin november. Het favoriete FC Eindhoven AV werd toen puik partij gegeven. Het stadse blauwwit had dan wel de betere spelers binnen de lijnen, maar het dorpse blauwwit was een beter collectief. Met voorbeeldige passie werd in een beste partij het toen nog ongeslagen FCE op vele fronten afgetroefd. De ontlading kwam pas in minuut 88: 1-0. De week daarvoor vergaten de Schippers’ mannen om van PSV te winnen. Dat kostte Bladella de periodetitel, die toen FC Eindhoven in de schoot geworpen kreeg. Zij hebben dus hun prijs al binnen. Om voor het toetje in mei in aanmerking te komen moet Bladella in de eindstand minimaal op plaats 4 gedrukt staan.
 
Om plaats twee
Door de inhaalwedstrijd vorige week te winnen is de Eindhovense formatie over onze vaandeldragers geglipt. Behalve het blauwwit van beide oudjes (EVV is van 1909, Bladella van 1910) zijn er wel wat overeenkomsten, maar ook (grote) verschillen. Beide teams verloren 5x, FCE won er twee meer en speelde 2x minder gelijk. FCE scoorde 11x meer, maar kreeg er 7x meer binnen. FC Eindhoven Av kan met een voorhoede van Adil Zouthane, goalgetter Jordi Meurs (al 14x kruisjes) en op links nu ook nog balvirtuoos Karim Bali en – niet te vergeten - daarachter de aanvallende middenvelder Michel Leon Payo, een surplus aan aanvallende kwaliteiten inzetten. Bij balbezit tegenstander zal daarom onze verdediging één-voor-één een topdag moeten hebben. Plus alleen met de passie van allen is daar resultaat te halen.
 
Steun van de blauwwitte aanhang draagt ver in Jan Louwers stadion. Huub Vermeulen met zijn manschappen zullen het nodig hebben!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »