Nieuws

Op weg naar de kwart-finale: Bladella - Were Di

06 maart 2017
www.bladella.nl
De Tilburgse 4e klasser “Ed'le kerels weert U“ levert dinsdag strijd met de Schippers’ mannen. De inzet is een plaats in de  kwarfinale van de KNVB districtsbeker Zuid I.

Wie en wat is Were Di
Vlak na de oorlog werd vanuit drie Tilburgse parochies RKSV Were Di opgericht. De naam werd ontleend aan de strijdkreet “Ed'le kerels, were di” (weert u) uit een Brabants strijdlied, volgens overlevering stammend uit de tijd van de hertogen van Brabant. (zie onderaan)
Door normen en waarden te verkiezen boven prestaties en uiterlijk vertoon is Were Di heden ten dage een sterke vereniging met p.m. 700 leden. De vereniging huist aan de Moerenbrugseweg, een natuurgebiedje vooraan in Tilburg tegen Berkel aan. Het jasje daar is echter te krap. Men huurt al velden bij van het nabijgelegen Longa. Were Di smacht daarom naar een tweede kunstgrasveld, maar de gemeente wil ze daar weg hebben. Met o.a. het noodlijdend Longa en NOAD dient ook het Tilburgse voetballandschap gesaneerd te worden. Fuseren werd op tafel gegooid en ook RKTVV moest aanschuiven. Maar het juist sterk florerend Were Di trapte stevig op de rem, mede ingegeven door cultuurverschillen.
 
Weredianen
Bij Were Di spelen negen senioren- en een dertig jeugdteams in competitie. Het vaandelteam had/heeft een langlopend abonnement op de 4e klasse. De 69 jarige geschiedenis telt vier seizoenen ‘Brabantse Bond’ en twee jaargangen werd er op derde klasse niveau geacteerd, de ander jaren viel binnen het abonnement. Ook het vrijwilligerstekort staat daar hoog op de agenda. Daarom maar vermeld dat elk actief lid bij deze Tilburgse vereniging € 25 bovenop zijn contributie betaalt als het lid c.q. ouder geen vrijwilligersuren binnen de vereniging wenst te spenderen. Ter vergelijk dan toch maar een keer:
  Were Di Bladella
   Senioren
   Junioren
   Pupillen
 
€ 197,00 + € 25,00 = € 222,00
€ 169,50 + € 25,00 = € 194,50
€ 149,50 + € 25,00 = € 174,50
 
€ 195,-  met functie € 140
€ 160,-  met functie € 120
€ 125,- + € 25 loten (O9 uitgezonderd)
             met functie € 100
Sportief
    Were Di 15   8  2  5   26 pnt    32-26    
Coach Peter Burg – in januari werd zijn contract met een derde periode verlengd – kan een heel aardig voetballend team op de been brengen. Were Di bivakkeert in 4E op plaats vier - in de subtop dus - en gaat voor de nacompetitie. In die klasse is het Spoordonkse Boys van Jasper van Hoof ongenaakbaar. Die Boys hebben al 8 verliespunten minder dan Were Di, maar ook 8 minder dan numero 2 Jong Brabant. Op het eigen kunstgras werden dan ook slechts vijf punten weg geven. De Weredianen bleken dit seizoen ook echte cupfighters. In de poulefase werden Acht, Willem II Av en SVG weggezet. In de daaropvolgende rondes werden door de Tilburgers uit de 4e klasse driemaal een derde klasser uit de beker gewipt: Hilvaria en Asperen met 2-1 en in de laatste ronde werd DSC Kerkdriel zelfs met 6-0 gedeclasseerd. Ook de rapportcijfers na de winsterstop liegen er niet om: 9 uit 3 met een doelsaldo van 9-2.
 
De kwartfinale
De Schippers’ mannen zijn doorgedrongen tot de achtste finale. In eindelijk weer eens een thuiswedstrijd treffen de mannen van Huub Vermeulen de enigst overgebleven 4e klasser Were Di. De Tilburgers mochten zondag al inhalend eerst nog gaan winnen bij Essche Boys (1-3). Dat was de reden dat deze bekermatch verplaatst moest worden naar de dinsdagavond.
De winnaar van Bladella - Were Di kan met Pasen, in de kwartfinale van de districtsbeker,  tegen de winnaar van Nuenen – Unitas Gorinchem een plaatsje afdwingen in de ‘grote’ KNVB bekercompetitie van volgend seizoen. De vier halvefinalisten hebben daar recht op. Er staat dus nogal wat prestige op het spel. Het blauwwit van Bladella, maar ook het zwartwit van de Weridianen zijn zich daar terdege van bewust. Dat mag je wel aannemen.
Zo’n affiche moet een mooi spektakelstuk op kunnen leveren. Deze bekerkraker wordt geleid door een jong arbitraal trio o.l.v. Bjorn van Osch uit Haaren. Deze negentienjarige referee bracht in november de burenstrijd Reusel - Blaal ook al tot een goed einde.
 
Onderstaand strijdlied zal dinsdagavond zeker niet klinken op de Smagtenbocht. Als het veel simpelere ‘zwarte broek en blauwe trui’ rond half tien wel te horen is, is de halve finale voor Bladella in ieder geval bereikt en dat is het ultieme doel deze week. We zien mekaar in het blauwwit!
 
1
Oude glorie vecht een krans nog
ed'le Brabant u ter eer.
In de luchten hangt de geur nog
van uw grootheid van weleer.
|: Hier uw zonen, Brabant zie,
ed'le kerels were di. :|
 
2
Hier uw zonen wilden Brabant
dwingen met hun sterke hand,
maar wij gaan onz' eigen wegen
trouw aan God en vaderland.
|: Hier uw zonen, Brabant zie,
ed'le kerels were di. :|
 
3
Houd uw roem en houd uw ere,
houd uw vrijheid, houd uw moed.
Brabant, fier het hoofd omhoge
en vooruit met christengloed.
|: Hier uw zonen, Brabant zie,
felle kerels were di. :|

Het compleet bekerprogramma

5e RONDE (achtste finales)
04 mrt 17 DOSKO (zo) Hoek (za) 2-5
04 mrt 18 Vlissingen (zo) Sliedrecht (za) 3-1
07 mrt 19 Baronie (zo) Zundert (zo) -
07 mrt 20 Oosterhout (zo) Pelikaan (za) -
07 mrt 21 Gestel (zo) Brabantia (zo) -
07 mrt 22
Bladella (zo)
Were Di (zo) -
07 mrt 23 BVV (zo) SVW (za) -
07 mrt 24 RKSV Nuenen (zo) Unitas (zo) -
 
KWART-FINALES
  25 Winnaar 19 Vlissingen  
  26 Hoek Winnaar 20  
  27
 
Winnaar 21
     Gestel - Brabantia
Winnaar 23
     BVV - SVW
 
  28
 
Winnaar 24
     Nuenen - Unitas
Winnaar 22
     Bladella - Were Di
 

HALVE-FINALES
  29 Winnaar 25 Winnaar 26  
  30
 
 
Winnaar 27
    Gestel/Brabantia
        - BVV/SVW
Winnaar 28
    Nuenen/Unitas
    - Bladella/Were Di
 

FINALE districtsbeker Zuid I
  01 Winnaar 29 Winnaar 30  

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven