Nieuws

Op De Bergerheide vallen de meeste doelpunten

10 februari 2017
www.bladella.nl
Bladella, verrassend op plaats twee, gaat zondag de strijd aan met Bergeijk, dat al weer 3 (drie!) maanden ongeslagen is. 

4 uit 2 = plek 2
Na het allerfortuinlijkst puntje bij de kampioen had Bladella ook afgelopen zondag geen klagen over het uiteindelijke resultaat. Met veel moeite werd de 1-0 voorsprong op laagvlieger Wodan na rust over de streep geploeterd. Na vijf speelrondes was dat eindelijk weer eens een driepunter. Dat positief feit verbloemde wel enigszins het bedenkelijke spelpeil. Stand-in keeper Stan van de Berg (18) was een vrij eenzaam lichtpuntje en werd dus – terecht - ‘man of the match’. Toen alle 3D kruiddampen waren opgetrokken bleken de Schippers’ mannen zich zowaar ook nog eens op plaats twee genesteld te hebben. Met vier uit twee na de winterstop valt er niks te mopperen. Het zit niet tegen…!
 
Opstanding
Deze competitie was tien wedstrijden onderweg en Bergeijk leek al dood en begraven: drie puntjes, negen keer verloren en een doelsaldo van 16-34 - die ene winstpartij was eerloos voor Nijnsel -. Daarop werd de geplaagde ploeg van Patrick Methorst door Bladella ook nog eens met 1-5 uit de beker geknikkerd. Na die lijdensweg gloorde opeens de opstanding. Vanaf die tijd, 27 november, bleef Bergeijk namelijk - tot heden - ongeslagen. Die laatste vijf partijen leverden even elf punten op: gelijk tegen EMK en Reusel Sport en winst op PSV, Wodan en Sparta (!). Dat is voor de numero 13 van dit moment goed voor zelfs een vierde positie in de tweede periode.
 
5,8 per wedstrijd
Wilhelmina Boys is al bijna kampioen. Met topscoorder Ruben Rodrigues in hun midden (al 20 kruisjes) staat de a.s. kampioen nu al 7 punten voor op de numero 2 (Bladella!!) met een doelsaldo van 40-16. Dan zou je zeggen dat in Best het meest wordt gescoord. In zeven thuispartijen bolde daar 25x (19-6) het doelnet en dat is 3,6 doelpunten (2,7 tegen 0,9) per wedstrijd. Maar in Bergeijk aan de Eerselsedijk komt het gemiddelde aan bijna 6 doelpunten (2,7 tegen 3,1). Op sportpark De Bergerheide staat het telraam na acht wedstrijden al op liefst 46 en dat is 5,8 doelpunt per match. Voor de statistici: in 3D zijn op de thuisbasis bij Bladella (en EMK) de minste doelpunten te bewonderen: 2,5 per wedstrijd. 
 
9-2
De mannen van Huub Vermeulen waren dit voetbaljaargang al tweemaal baas over de Bergeijkse formatie. Op de Smagtenbocht werd het blauwgeel met een 4-1 nederlaag teruggestuurd. Voor de beker stond na afloop 1-5 op het scorebord. Duidelijke cijfers zou men zeggen… Beide uitslagen waren echter nogal geflatteerd. In het competitietreffen mochten de Schippers’ mannen van o.a. twee bediscussieerde penalty’s profiteren. En in de bekerderby kreeg Bladella direct hulp van een schutterende Bergeijk defensie want al na een stief kwartiertje (0-3) was het toen al gespeeld. Die ‘gemakkelijke’ uitslagen en de voorlaatste plaats op dit moment van tegenstander Bergeijk zijn goeie kweekgrond voor onderschatting.

Doelpunten
Mascotte Bjorn Sol, spits van Onder11-1, is daar niet zo bang voor. Hij gaat er van uit dat na zondag Bladella fier op plaats twee is blijven staan en dat Bergeijk moet gaan beginnen aan het opzetten van een nieuwe ongeslagen reeks.
Als het niet sneeuwt: tot zondagmiddag!
Doelpunten zijn er dan in ieder geval te bewonderen op sportpark 'De Bergerheide'!

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven