Nieuws

Bladella - Wodan!

03 februari 2017
www.bladella.nl
Na het ‘bonus’geluk zijn thuis tegen WODAN weer ‘gewone’ punten te verdienen. Met de 3-0 winst op SBC verraste Wodan ook afgelopen week...

Bonus
Tegen de Boys in Best hadden we eigenlijk geen aap kans. Het ‘stond’ niet, vooral voor rust. Daarbovenop liet de a.s. kampioen ook nog eens een surplus aan loopvermogen en technische bagage zien gekoppeld aan een puike wedstrijdinstelling. Dat alles was een klasse teveel voor de blauwwitte defensie. Ook het middenveld werd overlopen wat bij balverlies zorgde voor teveel Bladella vóór de bal. Maar de rood-wit-blauwe spitsen verloochenden hun klasse ‘aparte’. Op het arrogante af bleef de teller op één steken. Dat de Schippers’ mannen op het eind de duels wel gingen winnen leverde zelfs nog een mazzelbonus op. In de boeken kan alvast opgetekend worden dat Bladella vier punten behaalde op de kampioen.
 
Sterk gestart
Weinig scorend - en kampioen van de gelijke spelen - werd door Wodan vorig seizoen met een 4e plaats achter het ongenaakbare FCE de tweede periode gepakt. In de nacompetitie maakte de fusieclub (ESV-WVVZ) na vijf seizoenen 4G een geslaagde sprong naar de 3e klasse. In de nieuwe omgeving werd voortvarend gestart. De winst op Bladella en EMK en gelijk tegen SBC en Reusel Sport leverden de eerste vier confrontaties acht punten op. Daar keek toen iedereen van op.
 
8x verlies
Maar het vervolg was slecht. Na 25 september werd tien weken lang geen enkel punt gehaald en tot de winterstop kwam daar slechts één enkel puntje bij (Braakhuizen 2-2). Op de prachtige thuisbasis van sportcomplex Eindhoven Noord werden 10 punten (uit 8) vergaard. Uit de zes partijen buitenshuis werden slechts twee puntjes bij elkaar gesprokkeld (Rsp en SBC).
 
Ranglijst
Wodan bivakkeert op de 12e plaats en dient een punt of vijf in te halen om boven de stippellijn te komen. Het team van trainer Colin Williams (pas bijgetekend) lijkt met de overwinning van vorige week die achtervolging ingezet te hebben. Evenals Bladella hebben ook de Eindhovenaren veel moeite met doelpunten maken. Beide teams scoorden tot nu toe 19x. Da’s opvallend weinig. De blauwwitte defensie doet het in cijfers wel goed: samen met Wilhelmina Boys 16 tegengoals. Da’s ook opvallend weinig. Ondanks klassekeeper Davey Voogt (eerder bij De Valk en Nuenen) kreeg het Woenselse team er al 10 meer tegen.
 
Klinkende 3-0
De winterslaap werd in Woensel goed verteerd. Afgelopen zondag werd daar SBC met klinkende 3-0 cijfers verrassend aan de kant gezet. Dat was dik verdiend want de mannen uit Son kregen in de hele wedstrijd slechts een enkele kans. Halverwege was het al 2-0, door twee goals van Rheda Bekkali. Tien minuten voor tijd zorgde Hasar Guntekin na een prachtige solo voor de eindstand.
 
Mindere fase
De Schippers’ mannen waren ook goed gestart aan deze competitie. Dissonant in de eerste reeks waren de onnodige uitnederlagen bij Wodan (!) en SBC. Eigenlijk de thuisnederlaag tegen PSV waarmee de eerste periode op een haar na werd gemist. De laatste overwinning dateert al weer van drie maanden terug, van 6 november toen met een puike partij thuis met 1-0 van FCE werd gewonnen. Met drie punten daarna uit de laatste vijf competitieduels is het rapportcijfer van de 2e periode een onvoldoende.
 
2-0 bij Wodan
Als het ging om het aantal mogelijkheden was de formatie van Huub Vermeulen winnaar geworden in de heenwedstrijd bij Wodan (Huub was daar 3 jaar trainer). Helaas, het was met een dodelijke efficiëntie dat de sluwe WODAN-aanvoerder Moussaoui in de laatste minuut voor het rustsignaal met twee wondermooie doelpunten dat duel opengooide en feitelijk ook al weer sloot. In de tweede helft bleek Bladella namelijk niet bij machte om de bakens te verzetten en kreeg de ploeg geen doorbraak meer geforceerd.
 
Belangrijke reeks
Die misstap in Woensel moet dus zondag op de Smagtenbocht maar recht gezet gaan worden. Te beginnen met Wodan dient in de komende reeks van drie (na Wodan volgen vóór carnaval nog Bergeijk en V’waard) het gemiddelde voor Bladella fiks op gevoerd te worden.
Wodan moet, en Bladella eigenlijk ook, punten gaan pakken. Dat gaat voor de toeschouwers een interessante partij opleveren. Tot zondagmiddag!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven