Wilhelmina Boys - Bladella wordt een hele toer

28 januari 2017
www.bladella.nl
Het spel gaat weer beginnen. De Schippers’ mannen staan in Best tegen Wilhelmina Boys meteen voor een zwaarste uitdaging.

Na de winterslaap pikken de vaandelteams zondag het competitieritme weer op. Althans bij de gastheren waar op kunstgras gespeeld moet worden. Om dit weekend op echt gras te kunnen spelen moet het nog warm gaan regenen en flink waaien. Op veel plaatsen zal dus een streep door het programma gaan. Niet bij de trotse koploper Wilhelmina Boys, dat gezegend is met een goede kunstgrashoofdveld.
 
Kampioen
Teleurgesteld kon vorig jaar mei in Best na de nacompetitie het seizoensboek gesloten worden. Oirschot Vooruit bleek een hechter team en werd kampioen. Ook promotie in de toegift lukte niet want RKVVO wist in extremis de deur voor de 2e klasse voor de Bestenaren gesloten te houden. Dan dit seizoen maar... Succescoach Jurgen Elbers gaat in mei na zes seizoenen sportpark Naastenbest verlaten met een kampioenschap. Elbers gaat bij 1e klasser Deurne Frank Weijers (die gaat naar SBC) opvolgen en vanuit Avanti neemt in Best dan de gedreven Ronny Everaerts het stokje over. Na het (voorlopig) afhaken van het steeds rommelend FC Eindhoven kan in Best alvast wel een bedje kampioensbloemen gekweekt worden.
 
RRR
Tot heden 15x geklopt zijn beide defensies even sterk. Het grote verschil zit hem in de aanval. De Bestse tricolores vonden namelijk al 33x het vijandelijke net. Ruben Rocha Rodrigues!!  Met zijn 20 lentes heeft hij al een grote faam opgebouwd. Vorig seizoen scoorde hij al uitstekend: 24 doelpunten. Dat was bijna 26% van totaalscore (93). Na het stoppen van Maron Heersmink is zijn productieaandeel nog eens verdubbeld: 17 van de 33 is ruim de helft! In de zomer leek ook Rodrigues gezwicht te zijn voor de lokroepen vanuit de Aalsterweg. Uiteindelijk bleef Ruben het rood-wit-blauw toen toch trouw. Een meer dan uitstekende, snelle en behendige aanvaller die o zo makkelijk het vijandelijke net weet te beroeren. Het zal een hele klus worden om hem uit de stellingen te houden en de aanvoer daar naar toe te voorkomen. Ook zeker van het blauwwit middenveld wordt dan een topprestatie geëist.
 
Zijn wij er klaar voor?
De selectie van Huub Vermeulen had een fantastisch weekend in Newcastle, maar dat was teambuilding. Overigens ook heel belangrijk. Er werd geoefend tegen Hilvaria (3-3) en tegen 2e klasser Heeze (6-4 winst). Opvallende uitslagen. Het gat is gevonden zou je dan zeggen. Negen keer scoren in twee wedstrijden staan in geen verhouding met de 18 juichmomenten in 13 competitiepartijen. Hoewel zeven tegengoals ook te denken zal geven. Een nieuwe speelwijze zou je haast zeggen...  Weinig waarde aan hechten, want dat waren maar oefenpotjes.
Bladella sloot 2016 voetballend slecht af. De laatste vier partijen leverden slechts twee schamele puntjes op. Daarmee zakte het blauwwit naar plaats zeven met zeven punten achterstand op de koploper. Plaats twee t/m zes zijn nog in zicht, maar dan moeten er weer punten gehaald gaan worden. Stiekem naar het rechter rijtje kijkend is plaats elf ook maar zes puntjes verwijderd.
 
Valse start
De Schippers’ mannen waren verantwoordelijk voor de valse competitiestart van de aanstaande kampioen. Op de Smagtenbocht moesten de Boys uit Best bij de oeverture met een 1-0 nederlaag genoegen nemen. ‘Revanche’ gaat daarom Jurgen Elbers in zijn voorbespreking prediken. Wilhelmina Boys is de trotse koploper van 3D en Bladella, op eerbiedige afstand, is onderdeel van de grote groep achtervolgers, op het vinkentouw en een hogere positie op de ranglijst ambiërend. Dat moet een aardige voetbalpot kunnen worden.
 
De wedstrijd van a.s. zondag op sportpark Naastenbest in Best staat onder leiding van Cor Dirkx uit Reusel. Met geluksbrenger Tom van Heukelom van ‘Onder 11-7’ als mascotte op de bank is het aan de Schippers’ mannen om te tonen dat Bladella wel een woordje mee wil blijven spreken in het linker rijtje. De blauwwitte supporters gaan daarvoor! Dus helpen we mekaar zondagmiddag op sportpark Naastenbest!

 

 
www.bladella.nl

Wà uurkes vurraf…!!

18 februari 2020
Op de ‘lèste donderdag’ barst carnaval volledig los..!! Wie wordt op de Smagtenbocht prins?! Zorg dat jij er bij bent!! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Tivoli - Bladella 0 - 10

17 februari 2020
Bladella deed deze zondag wat er werd verwacht: winnen tegen de rode lantaarndrager, drie punten meebrengen naar Bladel en daarmee weer… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Toen werd het 0-2. Eerder dit seizoen viel er op de Smagten-bocht om de zeven-en-een-half minuut een doelpunt: 12-0. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ben je ouder dan 55 jaar en wil je meedoen? Lees dan de uitleg hieronder. Twijfel je of het iets voor jou is? Lees  hieronder! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »