Nieuws

Column: Bie Dzjee

20 januari 2017
www.bladella.nl
Ik had me voorgenomen nooit meer met ‘Weekendjes weg’ bij voetbalclubs mee te gaan. Nu we met een 41-koppige selectie van Bladella richting Newcastle gingen werd het toch lastig.

Dit was wel een erg goed gezelschap, veel jong maar ook wat oud erbij. Die kunnen ook met een stok kaarten in het nachtleven plezier hebben. Conclusie; afgelopen vrijdagavond begonnen we in Eindhoven aan een hele leuke trip. De trein was gezellig, de vlucht nog beter, het aantal grappen bereikte duizelingwekkende hoogtes.  Goed geslapen ondanks de toefjes van mijn kamergenoot (ik noem geen namen, dat zou Joris niet leuk vinden). Onder bezielende leiding van een Nederlander Bart-Jan die daar al 20 jaar woont hebben we Newcastle ervaren. Bart Jan was erg interessant, dat vond ie zelf ook en hij had zijn naam inmiddels in BJ (Bie Dzjee)  veranderd.  Als vriend van hoofdtrainer Huub leidde hij ons naar Durham Cathedral van Harry Potter, waar de meesten alvast in het vooruit gingen biechten. We bezochten het opleidingsinstituut van Sunderland The Academy of Light en  aten heerlijke broodjes die volgens vedette Cas naar reserveballen smaakten. We genoten van de zon die voorkwam dat we vastvroren aan het door zes (!)  fulltime grasdeskundigen aangelegde grasveld. We genoten van Sunderlands 1-3 nederlaag tegen Stoke City. Het spel was slechter als dat van Reusel Sport, maar de sfeer fantastisch. ’s Avonds werd een goede maaltijd genuttigd en dan was het ‘vrije tijd’. De ‘ouderen’ prefereerde een potje rikken. De oudste, of minst jongste van het gezelschap deed graag mee rikken omdat hij dan ook eens een maat had. Ik zeg niet wie het was, dat zou voor Jan niet leuk zijn. De jeugd ging liever wat van de plaatselijke cultuur proeven.  Ze zijn er achter gekomen dat in Engeland het begrip wintercollectie niet bestaat.  Bij min vijf graden lopen vrouwen daar toch rond in vrij weinig. Gewoon normale dames hoor, studentes die op stap gaan.   Nou ja studentes….. het gemiddelde IQ kwam niet boven de temperatuur uit. Het schijnt daar normaal te zijn. Verder leerden we dat de friet in Engeland vier dagen in de magnetron ligt. Wel binnen  20 seconde een menu klaar. De rondleiding op zondag in het St James Stadium was indrukwekkend. Het allermooiste was echter deze fantastische groep mensen die zonder ook maar 1 akkefietje gezamenlijk veilig thuis kwam. Teambuilding kent een nieuwe dimensie. Het gaat er niet om waar, maar met wie je op weekend gaat. Bedankt mannen! Groet, RR (Aar Aar).

bron: De Uitstraling - Roland Roefs


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven