En nog de beste wensen..

08 januari 2017
www.bladella.nl
Tradities moeten blijven. Vandaar ook nu weer een verslag van de nieuwjaarsreceptie bij Bladella met het woord van de voorzitter en de speld en de bloemen voor de jubilarissen.

Voorzitter René Walenberg heette iedereen van harte welkom en wenste nog eens iedereen namens het bestuur een gezond en sportief 2017 toe. Met name was er aandacht voor de partners van de jubilarissen die toch niet zo vaak in het clubhuis te gast zijn.
 
Vrijwilligers
Traditioneel overzag de voorzitter het afgelopen jaar en met name de eerste competitiehelft. De strubbelingen rond het kunstgras en de korrels die daarover worden uitgestrooid liggen nog vers in het geheugen. Bij Bladella zijn vandalen die het sportpark als hangplek gebruiken een doorn in het oog. De gemeente heeft toegezegd dit probleem op korte termijn op te lossen. Het resultaat van de denktank van de afgelopen jaren heeft geleid tot een meer structurele aanpak bij het omschrijven van vacatures en ook het zoeken van vrijwilligers. De vraag naar meer voetbalkwaliteit bij de jeugd heeft een nieuwe aanpak opgeleverd die nog meer invulling nodig heeft. Er wordt hard aan gewerkt. Binnen de club is er ook meer aandacht voor de VOG, de verklaring omtrent gedrag, waarvan de aanvraagprocedure in januari wordt gestart, die voor medewerkers steeds meer in beeld komt. Uiteraard was er in zijn woordje aandacht voor de sponsoren van de club die rond de jaarwisseling verrast zijn met een Bladella–attentie.
 
Het vaandelteam
Coach Huub Vermeulen was na een korte training met zijn selectiespelers ook van de partij. De club is verheugd dat Huub zijn contract heeft verlengd en de voorzitter prees zijn aanpak in en ook buiten het veld. Alom tevredenheid dus rond het vaandelteam van de ‘Schippersboys’, alleen zonde van het nipt mislopen van de eerste periodetitel. De toegang naar de digitale snelweg is nog niet helemaal gevonden. Gelukkig ontdekken steeds meer leden de weg naar een actief gebruik van de site en ook de Bladella-app. Na de aanleg van glasvezelverbinding naar de Bossingel die binnenkort is toegezegd kan de werkgroep ICT echt aan de slag.
 
De Nieuwjaar loterij
De voorzitter kwam aan het einde nog bij de uitslag van de loterij met een ferme opbrengst voor de Bladella-jeugd. Hoewel het totaal opgebracht bedrag iets minder hoog is dan vorig jaar was de voorzitter tevreden over de inzet van de jeugdspelers en het kader en natuurlijk dankte hij de sponsoren voor hun bijdragen. (Hieronder staan de winnende nummers) Het gedeelte voor de pauze eindigde hij met de nadruk op respect, respect voor elkaar en voor de club. 

De jubilarissen
Na een korte pauze was er aandacht van de jubilarissen van de vereniging. 22 leden hadden een persoonlijke uitnodiging gekregen om de speld en de bloemen in ontvangst te nemen. Mede als gevolg van enkele ziekmeldingen waren 14 van hen, al dan niet met partner, aanwezig. René Walenberg noteerde bij ieder een karakteristiek.
 
25 jaar Bladella
Dirk Reijnders speelde jaren in de voorhoede van de selectie en zorgde steeds voor dreiging. ‘Voor zo iemand kwam je naar het sportpark’. Onder anderen deed Jos Merkx dat want hij is al 25 jaar kaartjescontroleur bij de aanvang van de wedstrijden van het eerste. Luuk van Beers is de man van Bladella 3 die vooral in de derde helft scoort met zijn babbel en nu papa gaat worden. Piet van Spreuwel is een supervrijwilliger die, onder andere, jaren het jeugdkamp mee heeft ondersteund. Maar waar helpt Piet niet aan mee? Zijn zoon Johan werd groot met de Barbiertjes en is nu ook even vlot aanvoerder van Bladella 7 die zijn zaakjes prima op orde heeft. Stijn en Joris Heusschen worden in één naam genoemd. Bij Bladella zijn deze twee mannen gekoppeld aan de vroegere ‘Gouw Mennekes’, een generatie jeugdscheidsrechters waar zij al jong bij hoorden en die ze later hebben begeleid. Ze staan nu wat verder weg, Stijn woont en is scheidrechter in het oosten van het land en Joris reist sinds kort rond als begeleider van aankomende assistent-scheidsrechters. Maar allebei zijn ze al 25 jaar hartstikke trouw aan Bladella-blauw.
 
40 jaar Bladella
Kees Kokx dook op als inwoner van Den Haag met een blijvend blauwwit hart. Kees speelde jaren bij de veteranen en bleef bekend om zijn geweldige inzet. Dank voor jullie komst, Kees en partner Thea. Voordat Jos Seuntiëns door forse problemen aan zijn knie werd geveld had hij een kiezelhard schot, zoals de voorzitter het noemde. Nu is Jos bijna altijd bij Bladella aanwezig en voorziet hij Jan en alleman van gratis adviezen. Marcel Bontjer speelde in de selectie totdat hij vanwege zijn werk op dat niveau moest stoppen. Maar Bladella 8 heeft nu nog profijt van zijn lengte en zijn ‘uitschuifbare’ benen. Cees van Limpt kreeg ook de onderscheiding van 40 jaar lid maar hij was eerder al geëerd als Lid van Verdienste. Cees was samen met zijn Jo tussen 1975 en 1990 kantinebeheerder en kende, en kent, alle in en outs van de club. Als er een zitplaats is, is hij met Jo nog steeds van de partij bij het ‘urste’. Ook 40 jaar lid is Wil van Sambeeck. Als zoon van oud-voorzitter ‘mister’ Van Sambeeck moest hij natuurlijk wel op het sportpark komen, en blijven komen. Wil speelde als bewegelijke spits in het tweede en komt nu als opa steevast iedere zaterdag kijken, met Nell, naar de verrichtingen van hun drie kleinzonen. Jac van der Aa was de laatste van deze serie. Jac meldde zich vanuit Eindhoven in 1975 en werd als snel jeugdsecretaris. Daarnaast heeft hij in de loop der jaren allerlei functies binnen de club op zich genomen. Jac is een rasbestuurder, en momenteel vervangt hij op zijn eigen bekwame manier secretaris Tim Boemaars die even in de luwte is getreden.
 
70 jaar lid
Wie kent hem niet? Leo van Beers oftewel Loeloe. Leo, 81 jaar oud nu, is bij Bladella altijd een graag geziene gast geweest en gebleven. Als speler had hij een ziedend hard schot, als moppentapper was hij in de derde helft gewapend met veel voetbalhumor en als sponsor was hij nooit te beroerd om er bij een loterij weer een aantal prijsjes tegen aan te gooien. En zo stelt de voorzitter: in zijn lange veteranentijd was Leo al de uitvinder van wat nu zo modern ‘walking football’ is gaan heten.

Op deze avond konden een aantal jubilarissen niet aanwezig zijn. Allereerst Piet van Hoof die gehuldigd zou worden voor zijn 60 jaar Bladella. Ook de gouden Cees Coolen en Hennie Bot (voor 50 jaar Bladella) had zich moeten afmelden. Van de 40-jarige jubilarissen was Piet Tielemans niet aanwezig en bij de zilveren kandidaten liggen de spelden te wachten op Gerrit en Roy Tenbült en Guust Wijnen.
 
Tot slot
Aan het einde van deze serie dankte de voorzitter alle afwezigen voor hun wensen en voor hun aanwezigheid. De jubilarissen werden door hoffotografe Elly in de bestuurskamer vereeuwigd waarna er voor ieder de gelegenheid was hen en hun partners te feliciteren met hun jubileum, en natuurlijk om nog even genoeglijk samen te zijn in het clubhuis.
 

Nieuwjaarsreceptie 2017

DSC_0380
DSC_0382
DSC_0384
DSC_0387
DSC_0391
DSC_0394
DSC_0395
DSC_0396
DSC_0402
DSC_0405
DSC_0406
DSC_0407
DSC_0408
DSC_0409
DSC_0418
DSC_0420
DSC_0421
DSC_0424
DSC_0430
DSC_0435
DSC_0438
DSC_0439
DSC_0451
DSC_0460
DSC_0462
DSC_0466
DSC_0467
DSC_0468
DSC_0470
DSC_0475
DSC_0477

 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-07-2013 Lees verder »