Nieuws

Bladella - Sparta’25 begint zondag al om 14:15 uur!

09 december 2016
www.bladella.nl
Om in deze donkere dagen voor kerstmis de laatste wedstrijden voor de winter met daglicht uit te kunnen spelen heeft de KNVB alle wedstrijden van 14:30 uur een kwartier vervroegd.

Dommelen
Daar op ’t Heike was het spannend tot de allerlaatste seconde. De Schippers’ mannen hadden in de eerste helft weer de beste kansen. Toch ging na 45 minuten 1-1 de papieren in. In het tweede bedrijf liepen de krachten op het middenveld opnieuw richting rood. Met het gelijkspel was daarom heel goed te leven. Omdat Nijnsel in Reusel niet de wei in mocht en Wilhelmina Boys met duidelijke cijfers de amateurs van FC Eindhoven de baas bleef, was het weer stuivertje wisselen aan de kop. De Boys uit Best voeren nu weer de rangschikking aan. Bladella bleef op vier punten.
 
Verrassing
Bij het bekend maken van de competitie-indeling was Sparta Beek en Donk eigenlijk de enigste verrassing in 3D. Van deze groenwitte formatie uit Zuid II was weinig bekend, behalve dat ze vorig seizoen met 23 punten rechtstreeks degradeerden uit 2H. Wiljan Vloet begon in 1989 daar aan zijn trainerscarrière en Bladelnaar Ronnie Couwenberg was er vanaf 2012 twee seizoenen hoofdtrainer. De sympathieke groenwitte vereniging heeft een roemrijke historie. In 1972 mocht Sparta’25 zich zelfs algemeen amateurkampioen van Nederland noemen.
 
Historie
Het archief vertelt dat eind jaren negentig van de vorige eeuw Bladella en Sparta gezamenlijk drie seizoenen in dezelfde tweede klasse opereerden. De laatste confrontaties vonden 17 jaar geleden plaats, dat was in seizoen 1999/2000. In Beek en Donk was toen ons blauwwit oppermachtig en won met 1-5 (2x Gertjan Bierens, 2x Pim Lavrijsen en 1x Jordy de Ruijter - Pablo Alvarez scoorde tegen). In maart 2000 kwamen de Spartanen in degradatiestrijd op de Smagtenbocht met 0-2 voor (doelpunten van Marcel Bussers en Paul van Schijndel). Met twee doelpunten wist Mark Antonius daarna de stand toch nog gelijk te trekken. Na twee beslissingswedstrijden tegen De Raven (!) degradeerde Sparta’25 (samen met PSV) naar de 3e klasse. Bladella wist zich drie seizoenen langer in die tweede klasse te handhaven.
 
Weinig verschil
Na vijf jaar in 1D en de laatste twee seizoenen in de 2e klasse gespeeld te hebben moest in mei weer een trapje lager geaccepteerd worden. Bij de Spartanen leeft echter het gevoel dat hun groenwit in de 2e klasse hoort te schitteren. Met de huidige zesde plaats met acht verliespunten meer dan Nijnsel kan men dan op sportpark ’t Heereind niet echt tevreden zijn. Sparta won tot nu toe zes partijen en verloor er ook zes. Zowel uit (vijf partijen) als thuis (zeven) werden negen punten verzameld, totaal dus 18 uit 12. De mannen van Huub Vermeulen behaalden op de Smagtenbocht twaalf en op vreemde bodem ‘maar’ acht uit zes. Ook blauwwit won er zes, verloor 4x en speelde 2x gelijk. Sparta’25 scoorde 8x meer en Bladella kreeg er acht minder tegen; weinig verschillen derhalve. Dommelen is momenteel na EMK de minst scorende thuisploeg terwijl Bladella moeilijk tot scoren komt op vreemde bodem en de minst scorende uitploeg is. In de laatste vier competitiewedstrijden wist Bladella sowieso maar telkens tot één doelpunt te komen.
 
Sterke pionnen
Coach Willem Aarts (1e seizoen) kan enkele sterke pionnen op het veld plaatsen. Rechtspoot Rene Brouwers wist in zijn 200 wedstrijden 53x te scoren en regelmatig kwamen deze voort uit een vrije trap. Technisch een uitstekende speler met een geweldige trap, maar ook linkspoot Sjackie van den Enden weet, aan de andere kant, de bal altijd met gevaar voor de tegenstander te beroeren. Beide trapspecialisten scoorden ieder al zes keer. Voorin kan ook Robin Knapp een knap partijtje ballen, terwijl op het middenveld aanvoerder Robert van Lankveld (ex Gemert-speler) de motor is, zowel opbouwend als corrigerend. Ook achterin zit het wel goed met o.a. Joost Ankerschmidt, een back met een geweldige wedstrijdinstelling die het vooral van zijn inzet en snelheid moet hebben.
 
Spannend
Tegen de rangschikking na Bladella - Sparta’25 moet minimaal zes weken aangekeken worden. Beide teams gaan zondag op de Smagtenbocht de strijd aan om met zo weinig mogelijk achterstand op de Wintermeister aan de winterslaap te beginnen. Hoewel, voor zowel blauw- als groenwit staat komende week nog een bekerwedstrijd in de vierde ronde te wachten, respectievelijk tegen Braakhuizen en Blauw Geel’38.
Supporters, zondag op tijd langs de lijn (aanvang 14:15 uur) om de Schippers’ mannen te steunen in de opnieuw belangrijke pot om aan te (blijven) haken bij de kopgroep. Mascotte Bouke Maas (O13-2) heeft er alle vertrouwen in dat zijn favoriet Cas in goede doen is. Dan komt het goed...!

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven