Nieuws

Topper 3D: Bladella - Nijnsel

25 november 2016
www.bladella.nl
Voor de Schippers’ mannen staan dit jaar nog vier mooie voetbalpotten te spelen. Dommelen uit, Sparta thuis, Braakhuizen voor de beker, maar eerst NIJNSEL! (met hoofdletters!!)

De week vóór kerstmis staat bij Braakhuizen overwinteren voor de beker op het spel. We moeten 15 jaar terug om dat nog eens meegemaakt te hebben. Over twee weken komt Sparta Beek en Donk op de Smagtenbocht de eerste competitiehelft afsluiten en volgende week prijkt het wispelturige Dommelen uit op het affiche. Maar de eerstkomende wedstrijd is altijd de belangrijkste....
 
Beker
Geholpen door een schutterende Bergeijk defensie was de bekerderby afgelopen zondag aan de Eerselseweg al na een stief kwartiertje gespeeld: 0-3. Gecontroleerd werd de eenzijdige partij uitgespeeld met een 1-5 als eindscore op het scorebord. Lekker als een weinig scorende ploeg ineens een handvol doellijnoverschrijdingen van de wedstrijdbal (aan de goeie kant!) weet te bewerkstelligen. Zondag op de thuisbasis Nijnsel als opponent tegenover ons krijgen is heel andere koek.
 
Successen
Na twee kampioenschappen op rij speelde Nijnsel, onder de rook van St. Oedenrode, vorig seizoen voor het eerst in haar clubhistorie in de derde klasse. In die euforie, opgebouwd uit die twee grandioze dorpsfeesten, waren de verwachtingen in 3D op Sportpark Den Eimert opnieuw hoog gespannen. En dat maakten ze waar en hoe...!
v.v. Nijnsel/TVE Reclame verraste vriend en vijand door het debuutjaar in de derde klasse af te sluiten met een knappe vierde plaats. Het leverde een ticket voor de nacompetitie op en daarin schakelde de ploeg van coach Arno Methorst PSV uit, dat daardoor uit de tweede klasse degradeerde. In de eindronde bleek TSC uit Oosterhout een maatje te groot. Gezien de resultaten tot nu toe is Nijnsel opnieuw in strijd voor nog hogerop.
 
Sterk team
Een opvallende naam in het Nijnsels blauwgele vaandelteam is ongetwijfeld Ruud van der Rijt. Ruim 2 seizoenen terug maakte een onwillige knie hem ongeschikt voor nog meer betaald voetbal. Na zes seizoenen FC Eindhoven en ruim twee bij Willem II moest hij noodgedwongen stoppen als profvoetballer en dat op 25-jarige leeftijd. Ruud ging wel verder als amateurvoetballer bij de plaatselijke vv Nijnsel wat op dat moment uitkwam in de 5e klasse. Bij Willem II is hij nog steeds actief als trainer van Onder-17 en videoanalist. Go Ahead Eagles - Willem II is vrijdag al gespeeld en dus kan hij zondag van achteruit sturing geven aan zijn ploeg.
 
Specialist
Nijnsel hanteert graag de lange bal op hun twee gevaarlijke spitsen. Daarlangs brengt aanvaller Johan van der Pas als voormalig speler van o.a. 1e klassers  HVCH en TOP ook nog eens de nodige ervaring in het veld. En dan natuurlijk nog de veelscorende spits Stefan Hulsen. Zijn productieteller in competitie stond vorig seizoen op 23 stuks. Dat was liefst 44,25% van alle Nijnselse doelpunten. Toch wist hij in de zomer de lokroep van o.a. FC Eindhoven te weerstaan. En dat siert hem. Met de negen kruisjes nu al achter zijn naam zit Stefan weer dik aan dat percentage. Specialiteit: vrije trappen. Als goudhaantje Stefan Hulsen zich rond de vijandelijke 16 achter de bal opstelt kunnen de andere 24 acteurs al weer aanstalten maken om zich in aanvangsformatie op te stellen. Bij wijze van spreken natuurlijk....!?
Kopgroep
De uitslag van deze topmatch is mede bepalend welke teams aan de vooravond van de winterstop de kopgroep gaan vormen. Mascotte Lars Naethuijs van Onder 9-3 zit al te popelen. Steun van hem en van de blauwwitte aanhang kunnen de Schippers’ mannen in deze wedstrijd erg goed gebruiken. Spanning én passie verzekerd.
Tot zondagmiddag!!

Lees ook de voorbeschouwing op de Nijnselse clubsite.

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven