In spanning richting winterstop

24 november 2016
www.bladella.nl
Blijven de Schippers’ mannen zich handhaven in de kopgroep? Worden O9-2 en O9-5 kampioen ? Gaat het 8e aan de haal met interne periodetitel? De spanning is te snijden...

Voetballende pieten
Dinsdagavond worden weer wat voetbal(zwarte)pieten verwacht op De Smagtenbocht. Spannend voor de Onder 9 (F-)jeugd, want de Pieten komen op het veld meedoen; om pepernoten zal het wel gaan... Lever dit weekend ook nog gauw de kleurplaat in, met je naam er op natuurlijk! Maak het Sinterklaas en hulpiet Ans zo moeilijk mogelijk bij het kiezen van de mooiste kleurplaten. Voor de winnaars zal de Sint ongetwijfeld de ‘wereldberoemde’ blauwe stempelkaart meebrengen.
Kampioenen?
De najaarscompetitie loopt ten einde. Ook nu zijn weer een aantal jeugdteams in grote spanning. Kampioen worden of (net) niet?!
O9-5 is koploper met 22 punten en dat is één puntje meer dan Gloria UC, mede dankzij de mooie 6-2 overwinning vorige week op de mannekes uit Baarle-Nassau. Maar ook Hilvaria, op 3 punten, doet nog mee. De laatste en meteen ook de belangrijkste pot voor O9-5 is zaterdag om 9 uur thuis tegen dat Hilvaria. Succes!
O9-2 speelt ook al haar laatste wedstrijd (aanvang 9:30 uur) en wel in het hol van de leeuw.... Bergeijk (nog 2 partijen tegoed) staat namelijk maar 1 puntje achter. Winnen is dus noodzaak om tegen 11 uur hossend de Bladella kantine binnen te kunnen trekken...
O13-4 heeft nog 3 partijen te gaan. Ook trotse koploper met 3 verliespunten minder dan naaste concurrent Dommelen. Komende weken geen fouten maken tegen Bergeijk (uit & thuis). Op 10 december (de laatste wedstrijd) valt dan uit bij Dommelen vermoedelijk de beslissing.
O15-3 moet ook nog 3x, mét resultaat, de wei in. Hoogstwaarschijnlijk zal volgende week, thuis tegen Oers, de beslissing vallen. Dan mogen ze zich in de andere 2 partijen tegen staartploeg V’waard natuurlijk niet laten verrassen.
O19-3 dient ook nog 3x, mét resultaat, te ballen. Ook al koploper én met 5 verliespunten minder dan de grootste concurrenten Steensel en Bergeijk. Zaterdag vecht Steensel thuis (aanvang 14:30 u) tegen ons blauwwit voor haar laatste (?) kans.
 
Periodekampioen
O19-1 heeft het eerste prijsje al binnen. Met nog één wedstrijd in de eerste periode te gaan, en 5 punten voorsprong op achtervolger SBC, mag blauwwit zich al periodekampioen noemen. De nacompetitie als beloning staat vast. Proficiat! Echter, het dromen van de enige echte prijs aan het eind van het seizoen zou bewaarheid moeten gaan worden. Volhouden dus..!!
 
Interne competitie
Het achtste, met in haar kielzog Za3 en eigenlijk ook nog een beetje het negende, leveren nog volop strijd in de eerste periode van 10 matchen. De mannen van Bladella 8 maken normaal gesproken tegen Heeze en DOSL hun tien partijen vol. Met het gelijkspel afgelopen zondag tegen koploper Sterksel 2 staan beide teams op dit moment met een gelijk aantal verliespunten. Een spannende competitie derhalve...
Ook het negende doet bovenin (wat) mee met op dit moment totaal 8 minpunten. Oirschot Vooruit verzamelde er nog maar 2 en Hapert 5 verliespunten. De weg is nog erg lang, nog liefst 12 wedstrijden...!
 
De Schippers’ mannen
Die doen het ook, en eigenlijk onverwachts, goed. De mooie partijen, met wisselend resultaat, van de laatste weken hebben de vaandeldragers in de kop van het klassement gebracht. De eerste periodetitel werd tegen PSV dan nog wel nipt (en onverdiend) gemist, de slechts twee punten achterstand op koploper Wilhelmina Boys geven een niet onaangenaam gevoel. Zondag weer een alleraardigst affiche: thuis tegen Nijnsel/TVE reclame! Opnieuw verrast dit Nijnsel ook in deze competitie, want deze blauwgelen staan, samen met FC Eindhoven, precies tussen Bladella en de koploper in. Dat is één puntje meer dus dan ons blauwwit.
Superloterij!
Bladella - Nijnsel is een topmatch in 3D. Opnieuw wordt daarom door het ED verslaggever Pascal Snijders naar de Smagtenbocht uitgezonden om verslag te doen. Dat feit staat natuurlijk niet garant voor een boeiende en spannende pot. Wel de uitstekende verrichtingen van de mannen van Huub Vermeulen in de laatste weken. Daar moet wel veel volk op af komen, zeker omdat ook de dorpsclub Nijnsel een goeie pot voetbal kan laten zien. Mascotte Lars uit O11-3 staat al te poppelen...!
Supportersclub WFC maakt gebruik van deze topper door weer eens een Superloterij te organiseren met traditiegetrouw een BITO-fiets als hoofdprijs!
 
Om vast te onthouden:
de laatste twee wedstrijden van de Schippers’ mannen vóór de winterstop - 11 dec Sparta’25 thuis en 18 dec Braakhuizen uit (beker) beginnen niet om 14:30 uur, maar een kwartier eerder, dus om 14:15 uur!

 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »