Nieuws

Naar Bergeijk voor de beker

19 november 2016
www.bladella.nl
Het is heel lang geleden dat Bladella in de 3e bekerronde nog actief was. Om door te bekeren moet in en tegen Bergeijk prestatie geleverd worden.

Derby
Het was toch aardig toeven vorige week in Reusel. De spanning met derbysfeer bezorgden de fans een boeiend voetbalgevecht. Alleen de Schippers’ mannen verzuimden om daar de volle winst te pakken. Op grond van het aantal ‘opgelegde’ kansen maakte blauwwit daar het meest aanspraak op. Mascotte Lars (notabene een keeper!) had vooraf met zijn achter-het-standbeen doelpunt nog wel zo’n goed voorbeeld gegeven.

Niet bij de les in minuut 59 werd uiteindelijk daarom fataal. Bladella heeft veel teveel moeite om te scoren. Of de formatie van Huub Vermeulen daarom thuishoort in de top van 3D zal voor de winterstop duidelijk worden. De hoogvliegers Nijnsel en Sparta’25 doen de Smagtenbocht nog aan en tussendoor moet uit ook het wispelturige Dommelen nog bekampt worden.
 
Beker
Als een serieus tussendoortje zal het bekerduel van zondag Bergeijk - Bladella beleefd worden. Heel blijven, maar ook de 4e bekerronde bereiken, is de opdracht. Na de gemakkelijke poulefase tegen Dosko’32, Hapert en EDN’56 was ook het vervolg bij 5e klasser Tuldania simpel: 2-7. Bergeijk, de tegenstander van zondag, was in de poulefase beter dan Nuenen 2 (3-1), DOSL (2-5) en de Weebosch (3-3).
RKVVO kwam in de 2e ronde ongemotiveerd naar De Bergerheide waardoor de mannen van Patrick Methorst op inzet de tweede klasser uit de beker knikkerde. Bergeijk streed met man en macht om de 1-0 over de bühne te brengen en slaagde daar eigenlijk schijnbaar moeiteloos in.
Om te overwinteren mag de winnaar van zondag het in de vierde ronde op gaan nemen tegen de winnaar van Braakhuizen - Helvoirt. Voor zondag 18 december staat die bekermatch gepland.
 
Bergeijk
Twee seizoenen terug degradeerde de club van De Bergerheide onder Frans Verbeek uit de 3e klasse. Die ‘fout’ maakte hij meteen goed want hij kon deze zomer met een kampioenschap afscheid nemen. Patrick Methorst nam het stokje aan de Eerselsedijk - verfraaid met een mooi kunstgrasveld - over. Met drie punten uit slechts één winstpartij (3-2 van Nijnsel) heeft het de promovendus het bijzonder moeilijk. Vaak wordt er toch aardig mee gevoetbald, maar de blauwgele achterhoede incasseert teveel tegentreffers (saldo 16-34).
De blauwwitte defensie doet het daarentegen bijzonder goed tot nu toe; saldo 14-9. Uitstekend zelfs, met negen tegentreffers het minst gepasseerd. Bladella’s probleem zit duidelijk aan de andere kant...
De Schippers’ mannen wonnen het competitietreffen met 4-1 van Bergeijk. Het moet wel gezegd: dat was geflatteerd met o.a. twee bediscussieerde penalty’s.
Dus allerminst zeker dat het bekertreffen van zondag een gemakkelijke prooi gaat worden. 
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven