Nieuws

Uit naar Reusel Sport . . . !

11 november 2016
www.bladella.nl
Afgelopen zondag klom de blauwwit aanhang op de banken! Kan de (mede)koploper dat bij Reusel Sport weer voor elkaar krijgen..?!

Beste pot!
De blauwwitte aanhang komt dit seizoen aardig aan haar trekken. Tegen het favoriete FC Eindhoven AV werd zondag puik partij gegeven. Het stadse blauwwit had dan wel de betere spelers binnen de lijnen, maar het dorpse blauwwit was een veel beter collectief. Met die passie werd vooral na rust het nog ongeslagen FCE op vele fronten afgetroefd. Alle duels werden gewonnen door de Schippers’ mannen. Toch bleef de spanning lang hangen, want pas in minuut 88 werd de dikverdiende overwinning binnengehaald. Wat een ontlading! Terecht schalt dan ‘zwarte broek en blauwe trui’ over de Smagtenbocht. Trots wordt, samen met Wilhelmina Boys, nu de kop van het klassement aangevoerd. Wat wil je nog meer..?!
 
Winnen in Reusel!
Maar dat is gemakkelijker gezegd, dan gedaan, leert de geschiedenis. Strijdend met dezelfde passie hoeft de formatie van Huub Vermeulen deze keer in ieder geval niet met knikkende knieën naar Den Hoek op te trekken. Integendeel, zou je haast zeggen, achterom kijkend naar de beste wedstrijd sinds lang van afgelopen week. Maar ja, op derby’s als Reusel Sport - Bladella is vaak geen peil te trekken. Zo’n burenstrijd tart dikwijls elke logica. Toch maar weer gewaarschuwd: met ‘Blaalse wènd’ het sportpark aan de grens opwandelen werkt als een rooie lap op een geelzwarte stier. Alleen met vaste tred, gebalde vuist, strak gelaat en een hart vol passie Den Hoek op marcheren geeft enige hoop op blauwwitte winst.
 
Baas
Uit het archief blijkt dat Reusel op eigen bodem dikwijls baas is. Het is dan ook al weer even geleden dat Bladella op Den Hoek wist te winnen. Dat in seizoen 1963/1964 Bladella daar met 1-5 won, weet (bijna) niemand meer. In ‘93/94 stond onze Cats bij de ‘vijand’ op doel. Die wedstrijd ligt een stuk verser. Bladelse Erik ‘hielp’ blauwwit een beetje door in de 55e minuut hands buiten de 16 te maken. Spits Hans Jansen werd in eerste instantie in de goal gezet. Maar ja... toch maar oud-doelman Kees Roest uit de kantine gehaald. Frank Kaptheyns wist hem te verschalken en in minuut 82 nog eens toen de derde doelman van de dag nog dizzy, na een botsing met de paal, het overzicht kwijt was. Voor de statistici: Martin Pleging counterde in de slotminuut nog naar 0-3. De laatste overwinning op vijandelijk terrein is van september 2011 (0-1).
Ook nu is men in het Reuselse kamp weer erg zeker van zijn zaak, getuige de slotzin in het wedstrijdverslag van vorige week tegen Sparta’25. “Winst zondag in de derby tegen Bladella maakte echter alles weer goed.’ Die vooruitziende blik hoort naar het rijk der fabels verwezen te worden... of niet?!
 
Thuis gewonnen
Op de Smagtenbocht was de formatie van Huub Vermeulen vorig jaar november baas over de manschappen van vertrekkend coach William Hoeijmans. In het blauwwitte kamp had men vooraf getekend voor een puntje. Maar het geelzwart was bleek in die derby en verloor dik verdiend van de Tipmast Boys. Als niet favoriet voor veel volk de Kempische klassieker winnen is het mooiste wat een voetballer én zijn supporter kan meemaken. Daarmee kreeg Bladella ook het gewenste podium om halfgod Jeroen Schilders te huldigen. Reusel Sport/Faes Group nam thuis met 2-1 revanche. Bladella oogde ook toen op vijandelijke bodem bleekjes en verloor dik verdiend. Het team van Huub Vermeulen had geen antwoord op de fysieke aanpak van de enthousiastere Reuselse vechtmachine en Brahim Hassounfi (inmiddels 37) mocht het spel teveel bepalen.
 
Arbitrage
Blauwwit is op oorlogssterkte, maar datzelfde geldt ook voor geelzwart. Zo’n spraakmakende voetbalpot heeft recht op een goede enthousiaste leidsman. Jongeling Teun Martens uit Luijksgestel floot vorig seizoen een uitstekende derbypartij. Deze keer kijken collega scheidsrechters met jaloerse blikken richting Haaren. Jong talent Bjorn van Osch (19 jaar), een telg uit het Nemelaer voetbalbolwerk, krijgt namelijk de eer om de burenruzie in Reusel tot een goed einde te brengen. Reusel - Blaal is een wedstrijd, op welk niveau dan ook, die elke arbiter met enig eergevoel graag op zijn palmares geschreven ziet worden.
 Ambiance
Om 13:30 uur bijten de E-jes van blauwwit (O11-5) en geelzwart O11-5 de spits af in een voorwedstrijdje tegen mekaar. Tegen 14:30 uur betreedt arbiter Van Osch, geflankeerd door mascotte Ludo van Sambeeck (keeper van Bladella O11-2) en Gijs van Limpt (Rsp. O11-5) als eerste de Reuselse arena. Deze blauwwitte en geelzwarte jonkies mogen hun handjes steken in de gespannen en bezweten knuisten van de uitverkorenen, die de burenstrijd mogen beginnen. En dan gaat het spektakel gebeuren. Ambiance verzekerd!
Voor een belangrijk deel van het in grote aantallen aanwezige voet(bal)volk is de derde (en vierde!) helft niet onbelangrijk! Dat het ook voor die feestgangers weer een groots en gezellig verbroederingsfeest mag worden. In zo’n ambiance is ‘feest in de tent’, ook al is die deze keer geelzwart, bij voorbaat verzekerd.
 
Tot zondagmiddag!!

Lees ook:
- het interview in het Eindhovens Dagblad van zaterdag met de Reuselse spelbepaler Brahim Hassounfi
- voorbeschouwing Trompettercup
- historie Bladella- Rsp (Pascal Snijders, journalist ED)


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven