Nieuws

. . . ut gi toch nie um un koei . . . ?!

10 november 2016
www.bladella.nl
Al weer weken wordt er hals reikend naar uit gekeken: Reusel - Blaal. Mensen die er niks van snappen, begrijpen dat niet...

Voor de regionale voetballiefhebber is de derby tussen Reusel Sport en Bladella het summum van het Kempische amateurvoetbal. Boekenvolle woorden en menige ludieke acties zijn in de loop der tijden gebezigd om de ander -die van ginds- te jennen of te plagen. De burenruzie in de wei binnen de kalkstrepen tussen het blauw-en-wit en het geel-en-zwart brengt de mooiste herinneringen weer helder. Bij iedere naderende nieuwe confrontatie worden de verhalen van vroegere derbygevechten nog eens met wat procenten aangedikt. Van kleins af aan wordt in beider dorpen de ‘andere’ kleur verketterd. Niet voor even, maar voor generaties lang. Het hoort er allemaal bij, dat opkloppen van een ‘gewone’ voetbalwedstrijd tussen twee naburige dorpen.
Het gaat niet om een koe, maar toch...
 
Koeien
Over koeien gesproken. Op Den Hoek stonden bij het 75 jarig jubileum geelzwarte koeien te grazen. De Smagtenbocht werd deze zomer bij de presentatie van nieuwe hoofdsponsor MS Schippers opgesierd met een groene koe. Het kon niet uitblijven. De ‘Passion for farming’ beeltenis was enkele weken later al opgetuigd met geel/zwarte linten. Toch vond men aan de noordoostelijke kant van de Raamsloop de blauwwit aangeklede haas (of is het een konijn) op de Mierdse rotonde bij het kampioenschap in 2010 een stuk ludieker!
Punten en prestige
Ludiek of niet ludiek, zondag gaat het ergens anders over. Op de eerste plaats: prestige! Je kunt in de regio overal binnenkomen als je de laatste derbyoverwinning op je palmares hebt geschreven. Niet alleen als speler, ook heel dat supporterslegioen van die kleur, zelfs elke dorpeling kan dan freet met de borst vooruit de straat op.
Op de andere eerste plaats: de punten. De punten dus! Die zijn zelden zo belangrijk geweest. Reusel Sport, een bestuurscrisis overwonnen hebbende, doet toch heel aardig mee in deze competitie. Het geelzwart staat op slechts vier puntjes van de koplopers. En Bladella gaat, heel verrassend, fier voorop in 3D en dat voelt o, zo plezant! Die gemoedstoestand wil het blauwwit nog wel een tijdje blijven koesteren.
 
Feest in de tent
Een mooie voetbalfolklore die in stand moet blijven. Je moet erbij zijn om het mee te maken. Je moet erbij zijn om die typische sfeer te kunnen proeven. Op het veld mag er een velleke tussen zitten, zelfs bloed aan de paal is geoorloofd... Mits respect voor mekaar, uiteindelijk toch. Al die bloemlezingen over de speciale passie die bij zo’n derby hoort, kunnen we als een ‘onze vader’ opdreunen. Ook dat er na afloop broederlijk het glas, beter: vele glazen, geheven gaan worden.
Schinkel’s mannen kunnen helaas pas veel later aansluiten. Dit, ondanks dat het 2e er alles aan gedaan heeft om niet om 14:30 uur in Rosmalen te hoeven voetballen. Gefeest zal er toch worden ook al zijn die mannen er wat later bij.
En ook al is de tent geelzwart gekleurd ....

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven