Nieuws

Bladella - FC Eindhoven Av: 1 - 0 !

07 november 2016
www.bladella.nl
In een meer dan behoorlijke wedstrijd, met veel spanning, zette Bladella het verlies van de eerste periodetitel recht door een knappe overwinning tegen de rechtstreekse concurrent.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de ploegen elkaar weinig ruimte gaven om in het spel te komen. Bladella speelde vooral in de defensie  geconcentreerd en de snelle voorwaartsen van FC Eindhoven loerden op tegenstoten. Het was duidelijk dat de doelpunten schaars zouden blijven en de wedstrijdpunten duur bevochten zouden worden.
 
Aan elkaar gewaagd
In de 8de minuur was er een kopkans voor Ruud Leermakers na een vrije trap van Anel Selimovic maar de bal zeilde over het doel. Tien minuten later raakte het leer twee maal de lat: na een knap schot van Eindhovenspeler De Wijs kwam de bal terug van de deklat en in diezelfde minuut belandde een tikje van Bart de Jong van Bladella aan de andere kant op de lat. De Schippers-boys controleerden de wedstrijd maar er kwamen kansen voor de technisch goed voetballende gasten. Bladella loerde vooral met Anel Selimovic op mogelijkheden en had met voorsprong kunnen gaan rusten als na een goede aanval Ibou Bot had weten te scoren.
 
Bladella neemt het initiatief
Na, zeer waarschijnlijk, een peptalk van trainer Huub Vermeulen kwam Bladella na de rust weer zeer gemotiveerd aan de start. Huub heeft een groot deel van zijn jongere voetbaljaren bij FC Einhoven gesleten en was er mede daardoor op gebrand de winst te pakken. In de 49ste minuut ging een schot van Anel Selimovic net voor langs en enkele minuten later dwong Cas Vosters doelman Hendrikx tot een ferme safe. De toon was gezet: Bladella nam het initiatief en zou het de tweede helft niet meer uit handen geven. De onverzettelijkheid van de thuisploeg werd mooi in beeld gebracht door het optreden van Rob van den Boom, die na een wekenlange blessure in de tweede helft zijn backplaats weer kon innemen. In de 65ste minuut claimde hij en de hele Bladella-aanhang een penalty bij een valpartij in de 16 meter maar scheidsrechter Stefan Dammers gaf een vrije trap aan FC Eindhoven.
 
Cas wordt matchwinnaar
Maar er kwamen kansen, voor Bart de Jong en ook voor Cas Vosters. Die groeide uit tot de held van de dag. Hij was op rechts belangrijk in de opbouw en hij was het die in de 88ste minuut zijn inzet en zijn goede spel beloond zag met een goal uit een afstandsschot. De bal verdween onhoudbaar in het Eindhovense net, tot dolle vreugde van alles wat Bladella heette. In de resterende minuten slaagden de gasten er niet meer in de ex aequo te bereiken. Bladella sloot dus dik tevreden af en staat weer op een gedeelde eerste plaats in de derde klasse D.
 
En nu tegen Reusel Sport
Deze overwinning is op verschillende manieren belangrijk voor de blauwwitten: Huub Vermeulen heeft zijn oude voetbalvrienden op een sportieve manier het nakijken gegeven, Bladella heeft laten zien dat het met inzet en goed voetbal een wedstrijd naar zich  toe kan trekken, het publiek, met name de jeugdgroep, heeft zich als een klasse supporter laten gelden, mascotte Hein Swaanen heeft zijn opa en oma laten zien dat hij de ploeg met scoren het voorbeeld had gegeven en, last but not least, de voorbereiding voor de wedstrijd komende zondag tegen Reusel Sport kan  niet beter van start gaan. 
2016-11-07

Bladella - FC Eindhoven av 1-0 09-11-2016

DSC_9458 (Kopie)
DSC_9461 (Kopie)
DSC_9471 (Kopie)
DSC_9556 (Kopie)
DSC_9557 (Kopie)
DSC_9559 (Kopie)
DSC_9595 (Kopie)
DSC_9598 (Kopie)
DSC_9604 (Kopie)
DSC_9611 (Kopie)
DSC_9626 (Kopie)
DSC_9634 (Kopie)
DSC_9761 (Kopie)
DSC_9802 (Kopie)
DSC_9813 (Kopie)
DSC_9833 (Kopie)
DSC_9888 (Kopie)
DSC_9912 (Kopie)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven