Bladella - FC Eindhoven Av: om plaats één

04 november 2016
www.bladella.nl
Tegen PSV vergaten we om te winnen. FC Eindhoven Av ging er met de periodetitel vandoor. Die koploper komt zondag op bezoek.

Als dat geen mooi affiche is..!
 
Afgelopen week is er nog veel gediscussieerd over het weggooien van het eerste prijsje. Met twee, drie nul voorsprong rusten had iedereen kunnen leven. Hoewel de Schippers’ mannen na de thee nog een paar opgelegde kansen om zeep hielpen, was het niveau toen beduidend minder. Je kon erop wachten dat PSV dan in een van spaarzame uitvallen wel zou gaan scoren. Dat gebeurde laat in de wedstrijd. De periodetitel ging zodoende aan onze neus voorbij en werd cadeau gedaan aan Eindhoven amateurs.
 
Historie
‘Eindhoven’ werd opgericht op16 november 1909. Bladella zag 8 maanden en 25 dagen later het levenslicht: 10 augustus 1910.
Gespeelde competitiewedstrijden tussen deze twee ‘oudjes’...? Dat was lang terugzoeken! In seizoen 90/91, 26 jaar geleden, speelde Eindhoven in dezelfde competitie. Dat was het laatste jaar dat Bladella in de ‘konijnenbond’ speelde. Door op 7 april 1991 in Casteren met 2-3 te winnen werd het dorpse blauwwit ‘dus’ kampioen. Tweemaal werd in dat jaargang door Bladella met 4-2 gewonnen van het stadse blauwwit.
De doelpuntenmakers toen? Pim Lavrijsen, Toon Daniëls, Rob v.d. Oetelaar (2x) en thuis: Perry Lavrijsen, John van Gompel (2x) en Mark Antonius. ‘Eindhoven’, toen met spelers als Goeran v.d. Heuvel (nu trainer bij  ODC), Paul Purschel (o.a. Acht en EFC) en, last-but-not-least, Huub Vermeulen (Bladella's huidige trainer!) behaalde ook toen na 8 partijen de eerste periodetitel. Via de nacompetitie wist EVV toch nog promotie naar de 4e klasse af te dwingen. In de eindrangschikking eindigde Eindhoven slechts achtste, 15 punten achter de kampioen.
Die geschiedenis zou zich mogen herhalen... 
 
Transfers
Als onbetwist kampioen in 4G (63 pnt. uit 26 partijen en ’n saldo van 81-20) heeft FCE ook nu al weer laten zien dat de ambities nog veel hoger reiken. Acht nieuwe gezichten, en niet de minste, werden naar de Aalsterweg gelokt. Dat Mark de Wit en Ruben Rodrigues van Wilhelmina Boys terug kwamen op hun transfer werd al direct gecompenseerd door de komst van de 25-jarige aanvallende middenvelder Michel Leon Payo van Gestel (daarvoor o.a. De Valk en Brabantia). Ook Najib El Allouchi sprong over het hek bij Gestel, Batuhan Günüç kwam van Rood Wit V., Mick Schoonheijm van WODAN, Gino de Wijs van UNA, Nick van de Berk van Mierlo Hout en Gianberr Gibbs van Nw. Woensel. Een hele waslijst dus aan nieuwe spelers die de al kwaliteitrijke selectie op een nog hoger niveau bracht. Technisch manager André Nijssen heeft na zijn overstap van Gestel er aan de Aalsterweg geen gras over laten groeien.
 
Ambitie
FCE zit op koers om zo snel mogelijk door te stoten naar wellicht de hoofdklasse. Met trainer Marcel v.d. Kamp werd het kampioenschap vorig jaar in 4G al snel binnen gehaald. Maar enkele maanden later werd de overeenkomst verbroken vanwege verschil van inzicht. Enkele dagen voor de start van de voorbereiding werd Jeroen Mecking als trainer nog binnengehaald. Mecking was eerder werkzaam bij Wilhelmina Boys en Heeze. Met Adil Zouthane en Jordi van Meurs (nu al weer 10 kruisjes) had FCE vorig seizoen al een bijzonder gevaarlijke voorhoede (met resp. 23 en 21 doelpunten!). Met de komst van een aantal talentvolle nieuwelingen is de spelersgroep nog een stuk sterker geworden.
 
Nog niet verloren
De formatie van Jeroen Mecking heeft dit seizoen nog niet de azijn van een nederlaag hoeven proeven. Alleen EMK en Nijnsel wisten hun partij tegen de FC gelijk te houden. De overige partijen werden in winst omgezet. Dat FC Eindhoven/Av, inclusief de 3 punten aftrek van de gestaakte wedstrijd tegen PSV, toch na acht partijen al met twee punten voorsprong het klassement leidt, zegt alles. Overigens is in het beroep wat FCE aantekende tegen die straf door de ‘commissie van beroep’ nog steeds geen uitspraak gedaan.
 
Zwaar, maar mooi!
Helaas lukte het afgelopen zondag tegen PSV niet. Maar deze week als underdog strijd leveren met de koploper met als inzet de eerste plek in het klassement, is de kers op de taart voor een voetballer én de supporter. En daarna uitkijken naar volgende week als ginds tegen de geelzwarte aartsrivaal gestreden moet worden. Maar eerst de koploper ontvangen. Ook mascotte Hein Swaanen (O11-3) voelt het al kriebelen, maar heeft er ook alle vertrouwen in dat de mannen van Huub Vermeulen deze keer wel gaan scoren. Met zijn hulp en dat van de trouwe aanhang gaat dat een mooie, spannende pot worden. We zien mekaar zondag op de Smagtenbocht!

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »