Nieuws

Bladella - PSV: om de periodetitel....

28 oktober 2016
www.bladella.nl
Met nog één speelronde te gaan geeft de huidige stand al twee weken een fraaie koppositie voor Bladella aan. Winnen van PSV moet zondag een feestje opleveren...

Of toch niet...
In het huidige officiële klassement zijn de ‘3 punten in mindering’ bij zowel FC Eindhoven Av als PSV verwerkt. Er loop echter nog een beroepzaak van FC Eindhoven. De commissie van beroep heeft tot op heden nog geen uitspraak gedaan. Het recht moet zijn beloop krijgen, zo gezegd.
 
Terug in de tijd
Op 11 september werd PSV - FC Eindhoven ‘vanwege wanordelijkheden’ gestaakt. Na een mondeling onderzoek oordeelde de tuchtcommissie dat beide clubs daaraan schuldig waren. Per 28 september ging de sanctie in: 3 punten in mindering, boete/kosten € 320,50 en voorwaardelijk uit competitie met proeftijd van één jaar. PSV accepteerde de straf, maar dat deed FC Eindhoven niet en ging binnen 6 dagen in beroep. De commissie van beroep dient binnen 14 dagen na het sluiten van de behandeling de bindende uitspraak te doen. Die tijd blijkt nog niet te zijn verstreken.
 
Spannende drie weken
We laten de ‘groen tafel’ voor wat het is en gaan ons concentreren op het voetballen.
De Bladella supporter heeft drie mooie weken voor de boeg. Zondag bij winst op PSV periodekampioen; wellicht kan Braakhuizen, spelend tegen naaste achtervolger Eindhoven, ons nog helpen. Volgende week -in weer een thuiswedstrijd- komt datzelfde Eindhoven op bezoek om te pogen de Schippers’ mannen van troon te stoten. En de week daarop, zondag 13 november, trekt de blauwwitte formatie met haar legioen naar aartsrivaal Reusel Sport. Behalve voor een wagonvol prestige zijn daar de punten voor het klassement ook belangrijk. Negen punten is formidabel, alles minder is ‘met pijn’ acceptabel, als we er tenminste met z’n allen alles aan gedaan hebben.
 
Nieuw elftal
PSV, de tegenstander van zondag, degradeerde, samen met Braakhuizen, afgelopen zomer uit de 2e klasse. Geëindigd als 12e kon in de nacompetitie ‘behoud’ niet gerealiseerd worden. Nijnsel veroordeelde PSV tot degradatie door op De Herdgang met 1-3 te winnen. In Nijnsel was het eerder 1-2 geworden.
De amateurs van PSV kunnen niet putten uit eigen jeugd. Aanwas van een elftal nieuwe gezichten bleek weer noodzaak: keeper Cas Peeters (De Valk), Onur Atakan (Woenselse Boys), Danny Swarts (Woenselse Boys), Jordy de Kat (TOP), Larby Karkaze (Helmondia), Jan van Laarschot (Mierlo Hout), Mohamed El Maachi (Mierlo Hout), Umur Agir (Unitas), Milan Spasojevic (Gestel), Bebucho Mendonca (SC Lochem) en Joshua van Veldhoven (MMC Weert). Van heide en ver dus.
Oud prof Geoffrey Prommayon (inmiddels al 45 jaar), Stefan Vingerhoets (kwam 7 jaar geleden van Oirschot V.) en Mark Linssen (van UNA, via Bladella en Brabantia) zijn een paar namen die het PSV tenue al wat jaren langer dragen.
 
Historie
Drie seizoenen geleden stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar. PSV won toen beide ontmoetingen (2-4 en 3-0). Na een driejarig verblijf in 2F eindigde Bladella dat seizoen als degradant. Ook in 2010/2011 wist blauwwit niet van de roodwitten te winnen (2-0 en 0-3). Maar toen werd PSV kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. Bladella eindigde in die competitie op een mooie 7e plaats. De ontmoetingen tegen het ‘grote’ PSV waren vaak heftige confrontaties met Bladella meestal als underdog.
 
Sterke aanval
Dit seizoen verloor PSV tot nu toe van Eindhoven (2-3) en Sparta (3-0), haalde een punt tegen Nijnsel, Dommelen en Reusel Sport en wist de partijen tegen het sterke Wilhelmina Boys (1-0) en Braakhuizen (0-2) winnend af te sluiten. Op zich toch heel acceptabele resultaten voor het team van coach Peter Geurts. Met het trio Umur Agir, Arber Gjoka en Erdi Atakan beschikt PSV, als zij de ruimte krijgen, over een bijzonder sterke aanval.
 
Feest in de tent
De ziekenboeg bij Bladella begint aardig leeg te lopen, waardoor Huub Vermeulen weer kan beschikken over bijna alle spelers. Het moet zeker gezegd, dat in die periode de vervangers het bijzonder goed gedaan hebben. De concurrentie is dus groter geworden. Uiteraard leeft de clash tegen PSV binnen de groep erg. Maar ook de supporters, met voorop mascotte Jens Jansen uit ´Onder 11-1´ zijn weer eens toe aan een feestje! Jens heeft er alle vertrouwen in en kijkt uit naar de strijd van de Schippers´ mannen om de periodetitel.
Gemakkelijk wordt het in ieder geval niet, want de Herdgang brengt kwaliteit op het veld.
Maar op de Smagtenbocht is hét (en ons) team baas. Toch?! Kom dat mee beleven!!

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven