Nieuws

Protest tegen KNVB plannen

26 oktober 2016
www.bladella.nl
Vorige maand werd voetballend Nederland overvallen met de tijding van grote veranderingen in het pupillenvoetbal. Een aantal grotere amateurverenigingen heeft bedenkingen volgens de landelijke pers.

Dit revolutionair plan is de grootste verandering in het amateurvoetbal sinds de jaren '70 en gaat voor 300.000 pupillen hun voetbalbeleving drastisch veranderen. Een groot aantal informatiebijeenkomsten zijn ondertussen in den lande al gehouden om verenigingen warm te krijgen voor deze ommezwaai.
 

Nieuwe opzet
1. Vanaf volgend seizoen vervalt de huidige indeling van 2 geboortejaren per categorie. Elke leeftijd heeft zijn eigen categorie. Voortaan dus geen eerstejaars meer tegen tweedejaars. Op zich een begrijpelijke ontwikkeling.

2. Onder 6 (mini’s) gaan 2 tegen 2 spelen op 1/16 veldje met kleine doeltjes. (20 x 15 meter)
 
3. Onder 7 (mini’s) gaan 4 tegen 4 spelen op 1/8 veldje, ook met kleine doeltjes. (30 x 10 meter)
 
4. Onder 8 (voorheen 1e jrs F) spelen 6:6 op een kwart veld (42,5 x 30) met pupillendoeltjes

5. O9 (v/h 2e jrs F) spelen 6:6 op een kwart veld met pupillendoeltjes.

6. O10 (v/h 1jrs E) spelen 6:6 op een kwart veld met pupillendoeltjes.

7. O11 (v/h 2e jrs E) spelen 8:8 op een half veld (64 x 42,5) met pupillendoeltjes.

8. O12 (v/h 1e rs D) spelen 8:8 op een half veld met pupillendoeltjes .

9. O13 (v/h 2e jrs D) spelen 11:11 op een heel veld en met grote doelen.

Een half veld zal iets kleiner worden dan het huidige halve veld. De zijlijnen worden gevormd door een extra lijn 2 meter uit de middenlijn van het bestaande veld aan de ene zijde en aan de andere zijde het doortrekken van de bestaande lijn van het doelgebied (de 5 meterlijn) tot aan de zijlijnen. Hierdoor ontstaat tussen de 2 halve velden een vrij gebied van 4 meter en komen ouders iets verder van de zijlijnen van het veld te staan.
Een kwart veld komt dwars op de hiervoor omschreven halve velden te liggen, met tussen beide kwarten ook weer een vrije ruimte. Op een heel veld kunnen zo 4 wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld. Voor de wedstrijden op kwart velden zullen extra pupillengoals nodig zijn.


Gefaseerde invoering?
De KNVB heeft al gemeld dat het zeker niet de bedoeling is de veranderingen door te drukken, als er weerstand is vanuit de clubs. Veel verenigingen maken zich nl. zorgen o.a. over de indeling van een veld en de extra investeringen in materiaal (én kader).
Het plan moet in principe ingaan vanaf het komende seizoen, 2017/2018. Maar als veel clubs moeite blijken te hebben met de snelheid, staat de KNVB open voor een gefaseerde invoering.
 
Wordt vervolgd
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven