Ruime zege Bladella

24 oktober 2016
www.bladella.nl
De tweede ronde van de KNVB-districtsbeker koppelde Bladella aan het in de vijfde klasse spelende Tuldania. Een op alle fronten beter Bladella pakte uit met een ruime 2-7 overwinning.

Tekenend was dat de Esbeekse gastheren pas in het begin van de tweede helft een schot tussen de palen van het Bladelladoel konden plaatsen, dat gemakkelijk kon worden gepakt door doelman Bas van de Wielen.
 
Omdat Tuldania veel spelers rond het eigen zestienmetergebied hielden, was er veel ruimte voor de Schippersmannen op het middenveld maar weinig in de voorste linie. Daar zagen Ibou Bot, Bart de Jong en Anel Selimovic zich steeds geplaatst tegen een dubbele dekking. Het was dus zaak de voorwaartsen op maat aan te spelen. Dat lukte een enkele keer. In de twintigste minuut kwam er zo een goed actie van Ibou Bot maar doelman Van den Biggelaar kon redden. Dat kon hij een tiental minuten later niet toen Cas Vosters Anel Selimovic wist te bereiken die met een schot laag in de hoek de doelman geen kans gaf. De ban leek gebroken toen direct na de 0-1 een inzet van Bart de Jong van de lijn moest worden gehaald. Het bleek uitstel van executie want toen Tom Maas op links kon oprukken en een voorzet afgeven, was het weer Anel Selimovic die koppend voor de 0-2 tekende. In blessuretijd kon een schot van Tom Maas ternauwernood van de lijn worden gehaald.
 
Voor de tweede helft meldde zich Mark Hendriks in de plaats van Teun Grimbergen. Er was weer direct druk op de verdediging van de Esbeekse ploeg en een minuut na rust bereikte een pass van Cas Vosters de opkomende Stijn Wouters die diagonaal de bal tegen de touwen schoot. Toen enkele minuten later een voorzet van Ibou Bot door een Tuldaniaverdediger in eigen doel werd gewerkt, was de wedstrijd wel gespeeld. De concentratie viel wat weg en er kwamen wat kansjes voor de gastheren. Trainer Huub Vermeulen wisselde Cas Vosters voor Luuk Vosters die kan terugzien op een knappe invalbeurt. Luuk gaf na een uur wedstrijd de voorzet waaruit Anel Selimovic de 0-5 kon scoren. Een tiental minuten later was het weer een voorzet van Luuk waaruit de 0-6 tot stand kwam. Aanvoerder Ruud Leermakers tekende koppend hiervoor. Anel kreeg een applauswissel en werd vervangen door Ron Coolbergen. De dit seizoen zo solide verdediging liet daarna de teugels vieren. Tuldania-invaller Pieter Abrahams profiteerde daarvan en zorgde voor 1-6 alvorens uit een hoekschop van alweer Luuk Vosters Tom Maas koppend het verschil weer op zes bracht. Nadat de Esbeekse clubtopscorer Rien van de Wouw ook zijn goaltje had meegepikt, floot de goed leidende scheidsrechter Bierings voor het einde. Bladella gaat naar de derde bekerronde.
 
Komende zondag staat de eerste periodetitel in de competitie op het spel. Bij winst is deze voor de Schippersmannen. Dat alles kan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen de amateurs van PSV. Dat is een goed draaiende ploeg waardoor alle zeilen bijgezet moeten worden. Hopelijk zorgen veel supporters voor de zo belangrijke twaalfde man.

Klik hier voor wedstrijdfoto's van de Trompettercup (fotograaf Jan Appels)

 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van JO15-5 de ‘Jac Lammers trofee’ van de jeugd-voorzitter in zijn handen gedrukt Lees verder »
 
www.bladella.nl
Alle teams kunnen vanaf van-daag (18-mei) weer trainen.      De jongste groepen hebben er al een paar trainingen opzitten. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »