Nieuws

Beker: Tuldania - Bladella

21 oktober 2016
www.bladella.nl
Als opwarmer voor de grote clash om de periodetitel volgende week tegen PSV, staat zondag Tuldania uit voor de beker op het programma.

Gelukkige winst
Het zat vorige week bij EMK mee, dat mag je wel zeggen. Nog niet wakker, stond Bladella in minuut 6 al op achterstand. Op het stormachtig drukzetten werd geen antwoord gevonden. De duels gingen verloren en de razendsnelle buitenspelers waren een voortdurende plaag. Na wat omzettingen deed na rust het blauwwitte middenveld wat beter mee. Met nog een kwartier te spelen kwam indirect uit een vrije trap de gelijkmaker op het bord. Al blij met het ene punt werd dat in extremis - in minuut 93 - nog eens verdrievoudigd: 1-2 winst dus. Dan mag je blij zijn en dat waren we ook...!!
 
Koploper
De 1-3 winst van Wilhelmina Boys op medekoploper Sparta Beek en Donk bracht ook nog eens dikke lachen op Bladella gezichten. Met nog één partij te spelen in periode 1 zijn de Schippers’ mannen de trotse koploper in 3D met drie punten voorsprong op de Boys uit Best en Sparta’25. Die stand geeft wel een vertekend beeld. De resterende 12 minuten, overgebleven uit de gestaakte wedstrijd PSV - Eindhoven (tussenstand 1-2), worden zondag uitgespeeld. De gasten mogen beginnen met een penalty, waardoor de man aan het scorebord aller-waarschijnlijkst de ‘3’ al gauw mag gaan laten branden. Dat scenario brengt FC Eindhoven Av op 14 punten en dat is slechts één puntje achter Bladella.
 
Periodetitel
Dan moeten de mannen van Huub Vermeulen volgende week in de thuiswedstrijd tegen PSV wel voor de winst spelen om de lonkende periodetitel binnen te halen. Eindhoven speelt dan bij het sterke Braakhuizen. Voor de gestaakte PSV - Eindhoven werden beide teams door de KNVB schuldig bevonden. Dat leverde voor beide kemphanen 3 punten in mindering op met voorwaardelijk uit competitie (1 jaar proeftijd). Bij de onafhankelijke Commissie van Beroep is het beroep van FC Eindhoven Av, die alle straffen in deze aanvocht, op dit moment in behandeling. Wanneer de uitspraak volgt is onbekend. Vooralsnog dus drie onzekere factoren vooraleer volgende week een periodetitel gevierd kan worden....
 
Tuldania
Sinds 1946 is SV Tuldania -vernoemd naar een abt met de naam Tuldanus- de voetbalclub van Esbeek. De club met oranje-zwart als clubkleuren heeft sportpark D’n Hondsbosch aan de Esbeekseweg als thuishaven. Met ongeveer 1200 inwoners brengt Esbeek 4 senioren- en 8 jeugdteams binnen de lijnen. In de laatste 20 jaren bivakkeerde de club als hoogtepunten drie seizoenen in de 4e klasse. Ook dit seizoen wordt weer een gooi gedaan naar promotie. In 5C doet de formatie van coach Kees Mollen het dan ook best aardig. Een mooie tweede plek op 2 punten van koploper Neerlandia’31 geeft de ranglijst nu aan. Komende drie partijen staan de oranjehemden tegenover de drie zwakste ploegen uit die klasse (Willem II, Molenschot en Broekhoven). Op 27 november staat de topper tegen Neerlandia op het programma.
 
Beker
Na de winst in de poulefase koppelde ‘het lot’ Bladella voor de 2e ronde van de districtsbeker aan 5e klasser Tuldania. De trots uit Esbeek eindigde in haar poule verrassend bovenaan. Van Casteren werd met 1-0 gewonnen, 3-3 gelijk tegen Netersel en, heel opvallend, werd Reusel Sport met 2-1 verslagen. Dat smaakt naar meer is de gedachte op D’n Hondsbosch! De jonge aanvoerder Jorn Wijten (21) kan heel best met de bal overweg en heeft in Rien v.d. Wouw (30) een makkelijk scorende spits voor zich lopen. Al tien maal wist hij in de competitie het vijandelijke net te beroeren en in de beker was hij ook al 4x trefzeker.
 
Tuldania heeft tegen het ‘grote’ Bladella niks te verliezen. Voor het blauwwitte team ligt dat uiteraard wat anders, want zich moeten verschuilen achter “Reusel kon daar ook niet winnen” is de allerlaatste gedachte om mee naar Esbeek te toeren, toch?!
Voor de Schippers’ mannen moet het dus een goeie opwarmer zijn voor volgende week als het tegen PSV echt moet gaan kletteren. 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven