Nieuws

Bladella wint in extremis van EMK met 1 - 2

17 oktober 2016
www.bladella.nl
Door deze overwinning (en het verlies van Sparta’25 tegen Wilhelmina Boys) is Bladella koploper geworden in 3D.

Het was geen gemakkelijke overwinning voor Bladella. EMK verdedigde massaal maar kwam er bij balbezit razendsnel uit. Dit resulteerde in de 6e minuut al in de 1 – 0 toen Giel van Korven keurig bediend werd en hij de bal in het doel schoof. Bladella deed wat het kon maar werd pas in de 25e minuut gevaarlijk toen uit een corner van Anel Selimovic Ruud Leermakers op de lat kopte. Kort hierna was er nog een duidelijk handsgeval in het strafschopgebied van EMK, maar de scheidsrechter had het niet gezien.

In de tweede helft ging Bladella van start met Luuk Vosters en Pim van Erp voor Mark Hendriks en Stijn Wouters. Bladella begon meer aan te dringen en in de 53e minuut zagen we een pegel van Jeroen Veron net over het doel verdwijnen. In de 70e minuut kwam Tom Hermans in het veld voor Jeroen Veron.  Even later werd Anel Selimovic op de rand van de 16 meter neergelegd. Ruud Leermakers kwam met grote passen naar voren, bekeek de situatie eens goed en schoot op de binnenkant van de paal. De terugspringende bal werd door Tom Maas in het doel getikt: 1 – 1. In de 77e minuut werd EMK speler Christian Messerschmidt met rood van het veld gestuurd na een grove charge op de ijverige Anel Selimovic. Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. In de 89e minuut moest Bladella doelman Nick Vermeiren nog een verraderlijk schot over het doel tikken. Het bleef tot het einde spannend en toen iedereen zich eigenlijk had verzoend met een gelijkspel was het Tom Hermans die ver in blessuretijd een voorzet in het EMK doel gleed: 1 – 2. Vrijwel direct hierna floot de jonge scheidsrechter Geertsen voor de laatste maal en konden de Schippers mannen de overwinning vieren.

Een ietwat gelukkige overwinning voor een hardwerkend Bladella. Volgende week speelt Bladella voor de beker uit tegen Tuldania en op 30 oktober wordt er thuis gespeeld tegen PSV av. Bij winst is Bladella zeker van de 1e periodetitel.

Zie ook het EMK-verslag en de wedstrijdfoto's.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven