Nieuws

Ook EMK doet goed mee

14 oktober 2016
www.bladella.nl
Koploper samen met Sparta’25! Om mee te blijven doen voor 1e periode is een goed resultaat bij EMK zondag wel noodzakelijk.

Braakhuizen
Ondanks een gehavende formatie, maar dankzij een goeie teaminstelling leverde match afgelopen zondag tegen het sterke Braakhuizen een mooie resultaat op. Met de 2-1 overwinning mochten de Schippers’ mannen overigens zeker niet klagen. Keeper Nick hield ons in de wedstrijd en de mennekes van O13-1 konden helemaal uit hun dak gaan toen hun trainer Niels het veld in mocht en meteen de winnende treffer mocht scoren. Een droomscenario dat vraagt om een vervolg.
 
Periodetitel
Met nog twee rondes te gaan in de eerste periode is het verschil tussen de twee koplopers slechts twee doelpuntjes. Behalve EMK - Bladella staat deze zondag ook Sparta Beek en Donk tegen Wilhelmina Boys op het programma. Als de kruiddampen zondagmiddag tegen half vijf zijn opgetrokken is duidelijk of er wellicht op zondag 30 oktober, thuis tegen PSV, weer misschien eens iets te vieren is. Tussendoor wordt volgende zondag in Esbeek tegen de plaatselijke trots nog de bekerwedstrijd tegen Tuldania gespeeld.
 
Eeneind Maakt Kracht
EMK gaat volgende week de bekerstrijd aan tegen grote broer Nuenen. Voor deze echte derby liggen in buurtschap Eeneind de messen al lang geslepen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat ‘dus’ de formatie van Huub Vermeulen aan de vooravond van dat burengevecht de punten nu even zo maar aan het Wettenseind op kan gaan halen. Integendeel, want ook EMK is goed gestart.
 
EMK 8 punten
De competitie begon EMK ijzersterk door bij favoriet Eindhoven het op 1-1 te houden. Wodan verraste ook tegen EMK (2-0) en tegen Dommelen thuis werd niet gescoord. Nijnsel werd wel met een nederlaag van 3-1 naar huis gestuurd. Het opvallendste resultaat werd door het team van Toon van der Loo echter in Reusel behaald: 3-6. Afgelopen zondag maakte de geelzwarte Nuenense formatie het koploper Sparta’25 in Beek en Donk bijzonder lastig: 3-2. Kortom, aan het Wettenseind is men tot nu toe niet ontevreden.
 
Winst en gelijk
EMK en Bladella zijn elkaar weinig op het veld tegen gekomen. Tot vorig seizoen was het al dertig jaar geleden. Na een glansrijk kampioenschap in 2015 werd het eerste seizoen 3e klasserschap met een tiende plaats beëindigd. In een leuke en spannende wedstrijd behaalde Bladella toen -in de laatste pot voor de winterstop-  een zwaar bevochten overwinning op EMK. Met zijn doelpunt in de 65e minuut kroonde Rob van den Boom zich tot matchwinner. Op de laatste competitiezondag stond niks meer op het spel en werd in een redelijk tamme wedstrijd een terechte 1 – 1 overeengekomen.
 
Gevaarlijke wapens
Gepassioneerd voetbaldier Van der Loo is als hoofdtrainer in het Nuenense Eeneind aan z’n derde seizoen bezig. Hij probeert met zijn formatie een tussenweg te vinden tussen tactiek en verzorgd voetbal en het mentale met fysieke aspect. EMK wordt bestempeld als een hard werkende en stugge ploeg met een goed middenveld o.l.v. van Johan Janssen, van origine een spits, maar omgeturnd tot aanvallende middenvelder. Uit vrije trappen en corners weet men veel gevaar te stichten. Maar ook de snelheid voorin van o.a. Geert-Jan Kemperman en de kopkracht van o.a. de boomlange Tommie van Elst zijn gevaarlijke wapens.
Het is aan de Schippers’ mannen om daar een antwoord op te vinden. 30 oktober kan dan voor blauwwit een mooie voetbalzondag worden. Niet te vroeg juichen. Eerst met steun van de trouwe aanhang presteren op sportpark Wettenseind.
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven