Nieuws

Nieuwe opzet pupillen voetbal: Waarom en Hoe?

01 oktober 2016
www.bladella.nl
Met ingang van het seizoen 2017/'18 is de KNVB voornemens om het pupillenvoetbal op een andere manier vorm te geven: o.a. kleinere teams op kleinere veldjes.

Alle pupillen in de leeftijdscategorieën O6 tot en met O12 gaan spelen in nieuwe wedstrijdvormen. Zo worden er bijvoorbeeld wedstrijden gespeeld met minder veldspelers en op kleinere veldjes. Deze nieuwe vormen sluiten volgens experts beter aan bij de ontwikkeling en het spelplezier van alle voetballende jongens en meiden.

Wanneer je kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen is, krijg je te horen: scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samen spelen. Als kinderen plezier in het spel hebben, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. In een optimale omgeving leren voetballen zorgt voor een betere ontwikkeling.
Daarom introduceert de KNVB vanaf volgend seizoen nieuwe wedstrijdvormen. Deze nieuwe vormen sluiten beter aan bij de ontwikkeling en het spelplezier van voetballende jongens en meiden, op alle niveaus.

Klik hieronder op de afbeelding voor meer informatie over de nieuwe wedstrijdvormen per leeftijdscategorie met de bijbehorende spelkenmerken. 

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven