Nieuws

S.B.C. is aan punten toe

30 september 2016
www.bladella.nl
Voor opnieuw een uitwedstrijd bindt Bladella zondag in Son de strijd aan tegen SBC. Weten de Schippers’ mannen zich in de kopgroep te handhaven...?!

V’waard
Het blauwwitte vaandelteam had het voor rust best moeilijk. De aanvoer naar de voorwaartsen mislukte steeds, waardoor de verdediging moeilijk onder de druk uit kon komen. Toch mocht de thee opgezocht worden met een geflatteerde 0-1 voorsprong. Na rust was een herboren Bladella baas in het veld en op basis daarvan was de 0-3 eindstand uiteindelijk wel verdiend.
De wedvlucht met de bosuilen werd dus gewonnen. Daardoor zijn de Schippers’ mannen op een gedeelde eerste plaats beland, samen met de Boys uit Best en Sparta‘25. Het moet niet gekker worden, zou je haast zeggen.... Zondag op naar SBC om dat te continueren.
 
Mutaties
Gaat het op Schuttersheide over Brabantia dan staan de clubgezichten meteen strak. Ex-SBC-er Alex Haas is dit seizoen (via Geldrop) op sportpark Strijp aangeland. Ook middenvelder Florian Ross van Brabantia kwam in het verleden voor SBC uit. Afgelopen zomer werden ook nog eens de talentvolle verdedigers Clayton Pikero (20) en Clifton Pikero (21) naar eersteklasser Brabantia gelokt.
Spits Dirk van Eck (22) daarentegen keerde weer terug bij zijn oude club. Van Eck begon zijn carrière bij de Sonse jeugd en werd daar opgepikt door FC Den Bosch. In 2009 kwam hij terug en brak daar door in het eerste. FC Den Bosch palmde hem vervolgens opnieuw in. Na een langdurige blessure streek hij in januari 2014 weer bij SBC neer. Een half jaar later maakte Van Eck toch weer een overstap, toen naar hoofdklasser Schijndel, die hij vervolgens vorige zomer weer verruilde voor Gestel.
Ook aanvaller Joost van Heck (19) landde na een tweejarig verblijf bij Helmond Sport terug op het Sonse nest. Van Heck debuteerde als B-junior al (tegenwoordig: 'Onder 17') in SBC 1 en maakte in 2014 daarin zijn eerste competitietreffer. Helmond Sport lijfde hem daarna in voor de met VVV gedeelde jeugdopleiding.
Trainer Raymond Koenraadt kon met de komst van Nevelo aanvoerder Lars van Engelen, een veelscorende middenvelder, (niet de eerste de beste dus) zijn team ook nog eens versterken.
 
SBC
De oranjehemden draaiden vorig seizoen erg sterk en mochten ruiken aan de 2e klasse. De derde plaats leverde de derde periodetitel op. In de nacompetitie begon SBC voortvarend door het Bossche RKJVV met 0-4 en 3-2 te verslaan. In ronde twee werd Wilhelmina Boys nog bedwongen (1-1), maar het voor behoud spelende Oers bleek in de slotpartij met 2-0 te sterk voor de Sonse voetballers.
Gesterkt door het prima spel in vorig voetbaljaar, plus een versterkte selectie, werden de promotieambities in het Sonse opgeschroefd.
Maar, evenals het zwaar versterkt V’waard, kan SBC tot nu toe de hoge verwachtingen niet waarmaken. Tegen Wodan werd gestart met 1-1. Dommelen won daarna ‘van een sterker SBC’ met 2-1. Tegen Nijnsel was SBC voor rust heer en meester, maar verzuimde te scoren. Daarna zakte het Sonse spelpeil dusdanig dat de bezoekers ongenadig konden toeslaan: 0-2. Afgelopen week wisten de oranje mannen het veel sterkere Wilhelmina Boys op 2-1 te houden. Slechts één puntje uit 4 partijen is ronduit teleurstellend te noemen.
SBC heeft een sterke en brede selectie maar is een team waar het zelfvertrouwen nog moet gaan groeien. De punten gaan er ongetwijfeld komen (na zondag....?!)
 
Nul punten
Aan SBC heeft de formatie van Huub Vermeulen vorig seizoen weinig goede herinneringen. Twee keer werd nipt (en onnodig) verloren. Op Schutterheide leed Bladella aan het PSV syndroom: 2 penalty’s werden gemist en kon SBC daardoor met een frommelgoal de drie punten thuis houden. Op de Smagtenbocht, in de laatste thuiswedstrijd (PSV werd die zondag onverwachts nog landskampioen), was de partij weinig verheffend en gingen de drie punten de bus in mee naar Son.
De Schippers’ mannen hebben met aardig spel in deze prille competitie hun visitekaartje afgegeven. Een goed resultaat aan de Afrikalaan zondagmiddag gaat dat nog meer blauwwit kleur geven. Daarvoor is de steun van de trouwe aanhang belangrijk. Tot in Son!
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven