Nieuws

Column: Hoempa Hoempa Hoempapa

29 september 2016
www.bladella.nl
Je moet kleine simpele dingetjes in het leven leren waarderen. Een liedje Hoempapa is zoiets kleins wat erg veel teweeg kan brengen.

Bij mij in ieder geval. Ik loop dit jaar voor de TCII cursus stage bij ons plaatselijke vaandelteam van Bladella. Zo probeer ik me bij trainer Huub verder te ontwikkelen in het trainersvak. De KNVB cursusdagen zijn lang maar niets is zo’n belangrijke bijzaak als voetballen dus dat is goed vol te houden. Het allerleukste is het meedraaien met dat team. Want het zijn misschien niet allemaal Messies, het is wel een echt team. Eensgezind, hard werken voor elkaar en met regelmaat komen er ook echt goede dingen op het veld. De wereld goal van Anel vandaag was om in te lijsten. GoodOld Ruud is nog steeds letterlijk captain op het veld. We gaan richting de bovenste plekken en dat is leuk. Een helaas geblesseerde speler zat bij me in de auto en hij formuleerde het ijzersterk: “het is gewoon schitterend om met een groep mensen iets te bereiken”.  Ja, ik weet het, het is maar een spelletje. Maar we kunnen er toch vrolijk van worden. Zeker bij het moment van de week. Dat komt door vlagger en HOOFDleider John. John is niet onterecht Clubman van het Jaar geworden. Heeft zelf jaren in de goal gestaan maar houdt nu in plaats van handschoenen de vlag in zijn hand. En na een week van twee pittige trainingen, de wedstrijdbespreking, de soep en broodjes, het omkleden, het tapen en masseren door Rob de fysio, beginnen de 90 minuten waar het om draait. Dan voel ik me ook even niet stagiair of cursist, maar zit gewoon nagelbijtend te kijken of we winnen. Wat nou analyse teamfunctie verdedigen, hoe staan de linies bij de omschakelmomenten?  Gewoon keihard juichen als de 18 jarige Stijn de score (weer!) opent, van binnen genieten als de 17 jarige They debuteert alsof hij zijn 100e pot speelt, en helemaal happy als we na het laatste fluitsignaal met een 3-0 overwinning van het veld stappen richting kleedlokaal. En daar gebeurt het. Ruim twintig volwassen kerels, een mascotte van de week van 8 jaar oud. Dan zingt John zijn lied en iedereen doet al stampvoetend en klappend op de massagetafel en zitbankjes mee met onze overwinningshymne: Hoempapa, Hoempapa, Hoempa Hoempa Hoempapa.  Klein? Misschien. Wat ik nu denk? Was het maar weer zondag… Hoempa Hoempa…
 
bron: de Uitstraling (Roland Roefs)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven