Numero twee: WODAN uit

09 september 2016
www.bladella.nl
Na de terecht verdiende bonus van afgelopen week zijn zondag bij WODAN ‘gewone’ punten te verdienen. In de ouverture verraste ook WODAN met een gelijkspel bij het sterke SBC.

Bonus
Met voorbeeldige passie wist het keurkorps van Huub Vermeulen tegen Wilhelmina Boys een sprekende overwinning te behalen. Het surplus aan voetballend vermogen bij de bezoekers werd op indrukwekkende wijze getemd. Vooral voor rust (cornerverhouding 7-1) waren de Schippers’ mannen baas. De Boys uit Best wisten nauwelijks een kans te creëren. Dat de 1-0 overwinning - na een uitstekende aanval - veilig naar het einde werd gebracht was dan ook dik verdiend. Deze bonuspunten, behaald op ‘kampioen’ Wilhelmina Boys, zijn veilig opgeborgen.
 
Fusieclub
WODAN is ontstaan uit een fusie in 2011 tussen de voetbalclubs ESV en WVVZ. Met meer dan 1300 leden was en is het de grootste voetbalclub van de stad. De club is vernoemd naar de Germaanse god Wodan, waar ook de naam van het stadsdeel Woensel van afgeleid is. Deze fusieclub vecht eigenlijk al vanaf haar oprichting met financiële problemen. Enkele maanden terug, toen de fusie met Nieuw Woensel niet door ging, moest de gemeente bijspringen om een faillissement te voorkomen. WODAN kreeg een lening van zeven ton, waarvan vijf ton aan hypotheek en overige schulden opnieuw konden worden gefinancierd. Daarmee lijkt nu de weg naar herstel, én sportief naar boven, te zijn ingeslagen.
 
Sportief
Op sportief gebied streeft WODAN voor het vaandelteam minimaal naar een solide 2de-klasserschap. Met de uitstekende jeugd oogt die ambitie heel reëel. Ook het huidige team, via de nacompetitie gepromoveerd, weet al alleraardigst technisch en aanvallend voetbal op de mat te leggen. De selectie is een goede mix van jeugd en ervaring daarnaast meldden in de zomer zich een paar prima spelers van buitenaf aan. Mounir Azaoum (25 jr, o.a. ex Brabantia en PSV) en zeker ook aanvaller, en begenadigd zaalvoetballer, Mohammed El Moussaoui (26 jr, eerder o.a. Brabantia en FC Averbode) en ook de middenvelders Jeany Clare (Mulo), Kadir Kalender (de Valk) en Orefo Talberg (Nw.Woensel) reden de poort van de Woenselse club binnen. De routine zit achterin bij keeper Davey Voogt (eerder bij De Valk en Nuenen) en aanvoerder Mark Coolen (34 jr) en voorin bij Rik Wolfs.
 
Trainers
Voordat Huub Vermeulen naar Bladella kwam was hij drie seizoenen daar hoofdtrainer. (Ook onze nieuwe jeugdcoördinator bovenbouw Hamid Aouaj was daar werkzaam.) Pierre van Berkel, de opvolger van Huub, kon vorig seizoen met een 2e plaats (achter het ongenaakbare FC Eindhoven) en met promotie via de nacompetitie oogsten. Ondanks een tweejarig contract liet Van Berkel vanwege de onzekerheid bij WODAN in april weten toch voor een andere club te kiezen (SVSSS). Daarop wilde de club met Peter Coumans (eerder o.a. Unitas’59) in zee, maar ook dat contract werd op het allerlaatste moment verscheurd omdat bleek dat beide partijen op organisatorisch vlak niet op één lijn zaten. Daags voor de start van de voorbereiding wist WODAN trainer Colin Williams nog te strikken.
Williams is deze zomer ook begonnen als trainer bij de z.g. jeugdacademie van FC Eindhoven, waarin ook zijn zoon Joran speelt. Williams (33) was eerder actief bij de jeugd van Roda JC en PSV (7 jaar) en coach van het eerste elftal van PSV/av.
 
Nieuw
Voor Bladella is WODAN, in competitie vanaf 2010, een onbekende tegenstander. We moeten terug gaan tot seizoen 1996/1997 dat het blauwwitte vaandelteam tegen WVVZ in competitie speelde. Fusiegenoot en voormalig buurman ESV was in 2003/2004 nog tegenstander in de 3D klasse. Op de Smagtenbocht ging ESV toen met 0-2 winst aan de haal. In Eindhoven (7-mrt ’04) scoorden Dirk Reijnders (als A-speler) in het laatste kwartier 2x en, in de slotseconden, Niels Hendriks nog 1x. “Die 1-3 overwinning kostte bloed, zweet en tranen, en daar was zelfs wedstrijdmascotte Jip van Erp het roerend over eens” vertelt het archief. 
WODAN - Bladella
De numero twee pot van deze competitie wordt in Woensel gespeeld op Sportcomplex Eindhoven Noord aan de Atletieklaan 1 in Eindhoven. Op het kunstgras van dit mooiste sportpark van de regio (van horen zeggen) wacht een interessante partij, als beide partijen het niveau van vorige week weer weten te bereiken. Puntverlies bij WODAN zou voor de Schippers’mannen weer veel glans van die schitterende prestatie tegen Wilhelmina Boys wegnemen. Ongetwijfeld zal de thuisclub bij het omgekeerde dezelfde gevoelens hebben.
Komt dat zien! 

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-06