Nieuws

‘Kampioen’ Wilhelmina B komt seizoen openen

02 september 2016
www.bladella.nl
Voor de Schippers’ mannen zondag de aftrap in 3D van het seizoen. De gedoodverfd kampioen, de Bestse tricolores boys, komen daarvoor naar de Smagtenbocht.

Na wat niemendalletjes, voor de conditie en het ritme, en de wat serieuzere oefenpotjes ‘voor de beker’ gaat het nu echt beginnen.
 
Tuldania
De ‘loting’ bepaalde (we hebben het over de beker) dat Wilhelmina Boys het op moet gaan nemen tegen Oirschot Vooruit. Dat wordt een revanchepartij tussen de twee 3D grootmachten van vorig seizoen. De formatie uit Best schudde opnieuw al flink aan de boom, wat 3x winst (H’loon 7-0, RKGSV 5-0, De Bocht 10-1) en een saldo van +21 opleverde. Ook Bladella overleefde (eindelijk weer eens) de groepfase met wat buurtgenootjes (met alle respect!) uit de 4e en 5e klasse. Met als resultaat dat op zondagmiddag 23 oktober de blauwwitte karavaan naar sportpark den Hondsbosch in Esbeek gaat trekken. Bekeropponent Tuldania wist in haar poule, met o.a. Reusel Sport, verrassend als groepswinnaar tevoorschijn te komen.
 
Sterk Wilhelmina Boys
Teleurgesteld kon in Best na de nacompetitie het seizoensboek gesloten worden. Oirschot Vooruit bleek een hechter team en werd kampioen. Ook promotie in de toegift lukte niet want RKVVO wist in extremis de deur voor de 2e klasse voor de Bestenaren gesloten te houden. Dan dit seizoen maar...
De mannen van coach Huub Vermeulen hadden in de thuiswedstrijd geen aap kans tegen de formatie van Jurgen Elbers. Met druk naar voren moest de angel, de aanvoer van de gevaarlijke en doeltreffende spitsen van de gasten uit Best, gehaald worden. Dit lukte Bladella geenszins en dat was vooral de verdienste van het voetballend vermogen van Wilhelmina Boys. Op vreemde bodem daarentegen had Bladella zijn zaakjes beter voor elkaar. Het blauwwit keurkorps mocht daar zelfs lang aan een overwinning denken (in minuut 77 gaf het scorebord nog 1-3 aan) maar in een slotoffensief wisten de Wilhelmina manschappen een overigens verdiend punt in huis te houden: 3-3.
Het moet gezegd, de doelpunten aan beide kanten vielen toen uit standaardsituaties.


Nog sterker
Met snelle en behendige spitsen, gevoed door een bovenmatig middenveld, doelpunten maken is het rood-wit-blauwe visitekaartje. Liefst 93x werd in de vorige editie het vijandelijke net beroerd. Daar zorgden vooral toppertje Ruben Rodrigues (24x) en good-old Maron Heersmink (23x) voor. Deze Heersmink, met Meerman en Peulings, zijn ondertussen lager gaan voetballen en De Greef hing zijn kicks aan de wilgen. Doelman Tom Molenberg (23) vertrok naar buurman Best Vooruit en de productieve aanvallers Ruben Rodrigues (19) en Mark de Wit (22) werden naar de z.g. ‘amateurs’ van FC Eindhoven gelokt. Daarop volgde actie in Best, en succesvol, want alle drie die transfers werden weer ingetrokken. Bovendien werden ook nog wat versterkingen naar sportpark Naastenbest gelokt. Doelman Simon Mlodak (22) kwam over van Nulandia, aanvaller Ossama Azeuini (27) van Woenselse Boys en aanvaller Mohamed Oukadi (26) van Wodan. De opdracht die succescoach Jurgen Elbers in zijn 6e jaarcontract (!) heeft staan is dus wel duidelijk.
 
Bonuspunt
De Schippers Boys krijgen zondag een zware thuiswedstrijd voor de kiezen, dat is wel zeker. De Boys uit Best zijn immers zwaar favoriet. Bij hen ligt de druk. Bladella is duidelijk underdog. Deze eerste competitiepot Bladella - Wilhelmina Boys staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Mario van Dinter. O17-1 probeert een record aan loten te verkopen en mascotte Ties van Eekert (O11-3) staat te popelen. Ties, zelfvertrouwen getankt op het voetbalkamp (Penaltykoning Onder11!), heeft gedroomd van een stunt. Dat zou dan een bonuspunt op kunnen gaan leveren. Jij wilt daar toch ook aan meewerken...?! Dan zien we mekaar zondagmiddag op de Smagtenbocht!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven