Nieuws

‘De Bladellaselectie gaat voor periodetitels’

29 augustus 2016
www.bladella.nl
Aan het begin van een seizoen is het steeds inschatten waar je staat. Ook al heb je het idee dat je als team sterker bent geworden en spelers zich goed ontwikkelen, het is afwachten hoe de tegenstanders qua sterkte het seizoen ingaan.

Bladella hoort in de klasse 3D bij de blijvers. Maar liefst zes ploegen zijn nieuw in deze klasse. Oude bekenden zijn er bij gekomen: Braakhuizen, PSV en Bergeijk. Maar ook voor Bladella onbekende ploegen zijn in 3D ingedeeld: FC Eindhoven, WODAN uit Woensel en Sparta ’25 uit Beek en Donk. Opmerkelijk dat veel van deze ploegen spelers van buitenaf hebben gehaald. Bij Bladella is de selectiegroep uitgebreid met vier eigen jeugdspelers en drie spelers van een lager team. Voorts is van SDO’39 doelman Nick Vermeiren overgekomen.
Van de eerste elftalkern is doelman Ruud van Stokkom gestopt.

De jeugdige groep van vorig seizoen heeft veel ervaring opgedaan. Dat en het feit dat er meer concurrentie is, moet de groep sterker maken. Vandaar dat trainer/coach Huub Vermeulen de eigen speelwijze verder kan gaan ontwikkelen en daarin spelers beter maken. Dat zal volgens hem minimaal moeten leiden tot een periodekampioenschap. Het probleem van doelpunten scoren is niet echt opgelost. De selectie bevat weinig voorhoedespelers. Er zal, volgens Huub, gewerkt moeten worden aan een gevarieerde spelopbouw. Dat geldt zowel voor het eerste als tweede team want ook voor het tweede team ziet Huub mogelijkheden voor het behalen van een periodetitel.

Het begeleidingsteam kent enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Frank Schinkel is als hulptrainer verantwoordelijk voor de coaching van het tweede team en Huub Vermeulen heeft als rechterhand Joris Tuns. Keeperstrainer is Frank van der Heijden, Rob van Brakel de verzorger en John Daniëls is de assistent-scheidsrechter. Roland Roefs, bezig met TC-II cursus, loopt dit seizoen stage bij het begeleidingsteam.

Door het tijdstip van de vakantieperiode is het in de aanloop wat behelpen. Vakantiespreiding is voor spelers en vereniging een gegeven. Dat is dit jaar een speciaal probleem vanwege de late periode waarin schoolvakanties vallen. Als troost geldt dat dit bij alle verenigingen speelt.

In de bekerwedstrijden toonde de selectie zich erg gretig. De prestaties waren prima met winsten op Dosko’32 (1-5), Hapert (1-2) en EDN’56 (3-0). Ook het tweede team opende zijn bekerduels met een mooie overwinning op de reserves van Beerse Boys (2-1) en hield het sterke EFC 2 op 3-3. Het is dan ook met een goed gevoel uitzien naar de start van de competitie.

Aanstaande zondag, 4 september, gaat deze van start. De Bladellaselectie begint tegen het sterke Wilhelmina Boys. Deze vereniging heeft zijn selectie ook grotendeels bij elkaar kunnen houden. Het zal een mooie testcase zijn voor te bepalen waar Bladella staat.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven