Nieuws

Afscheidswedstrijd John van Gompel

29 juli 2016
www.bladella.nl
Aan alle dingen komt 'n eind. Ook aan een actieve voetbalcarrière. Bij de ene speler zie je het van mijlenver aankomen, bij een ander komt het plotseling en onverwacht.

Zo kwam de melding van John van Gompel voor de meesten als een donderslag bij heldere hemel. Johnnie Poes, jarenlang een gewaardeerde speler van het vaandelteam, in de herfst van zijn voetballoopbaan een betrouwbare kracht in de lagere senioren en in de nadagen van zijn carrière drijvende kracht van het zaterdagteam. Dát Poeske meldt zomaar ineens tijdens een winterse tussenevaluatie van de lagere senioren dat hij de bakens gaat verzetten naar een andere grote passie: wandeltochten maken met vrouwlief.
Natuurlijk, het zij hem gegund, maar op het veld zal hij met zijn altijd tomeloze inzet gemist worden.
 
Het kan niet zo zijn dat een 42-jarige voetballoopbaan zomaar als een nachtkaars uitgaat. Zo hebben ook zijn zoons Dave en Roy, uiteraard vanaf de luiers grootgebracht met voetbal, gedacht. Zij zorgden ervoor dat Poeske een waardig afscheid werd gegund. In het diepste geheim werd door Dave op 10 juli 2016 een afscheidswedstrijd georganiseerd tussen een “all-stars”-team met familie en voormalig teamgenoten en het zaterdagteam. Voor John zelf een complete verrassing. Hij moest zelfs door zijn eega losgerukt worden van de opruimwerkzaamheden na 100% Blaal.

Wanneer eenmaal duidelijk is wat er allemaal aan de hand is en dat hij zelf het middelpunt van deze zondagmiddag is, zie je John vol trots rondkijken over het terras naar de mannen die zich ter ere van hem in het zweet willen werken. In een snikhete zon zien (schoon-)familie, vrienden, kennissen en overige supporters een leuke wedstrijd tussen de jeugd enerzijds en de ervaring anderzijds. Een wedstrijd die met nipte cijfers wordt gewonnen door de jeugd.
 
Dat een carrière ten einde is blijkt tegen het einde van de wedstrijd. In een uiterste poging om Poeske voor de laatste maal in zijn actieve loopbaan te laten scoren, wordt er alles aan gedaan om hem een penalty te laten nemen. Als dat uiteindelijk gelukt is slaagt Aanvoerder – een bijnaam die hij tijdens zijn periode bij de lagere senioren heeft gekregen – er niet in om een 70-jarige!! doelman te passeren. Het wordt dus echt tijd om de kicksen aan de wilgen te hangen.
Na afloop worden spelers en familie op de gevoelige plaat vastgelegd. Oordeel zelf, het is een feest van herkenning: Pa Jan, Broer Fred, zwager Kees die eenmalig het geel-zwart voor een blauwwit tenue heeft verruild, Mark Antonius, Pedro Schepens, Han Hendriksen, Wil Janssen, Frank Leermakers en ga zo maar verder.
Wanneer eenmaal het zweet van iedereen is afgespoeld worden onder het genot van een alcoholische versnapering nog enkele uren anekdotes opgehaald uit de carrière van John. De hoofdpersoon zelf hoort het met gepaste trots allemaal aan. Achter een glas bier – jawel, de Kontiki kan eindelijk door de gootsteen want Johnnie is om! – kijkt een tevreden man om zich een. Dit was een waardig afscheid!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven