Het Bladella-jeugdkader bijeen

18 juli 2016
www.bladella.nl
In de jaarafsluiting stond jeugd-voorzitter Pim Lavrijsen stil bij enkele gedenkwaardige personen en was er daarnaast een groot deel van de avond aandacht voor de nieuwe aanpak.

Twee mensen met een Bladella-hart wilde de voorzitter bij het begin van de bijeenkomst apart noemen. Hij feliciteerde Harrie Korsten, als altijd ook nu weer werkzaam achter de bar, met zijn benoeming tot erelid van de vereniging. Daarnaast stond hij stil bij de vier maanden geleden overleden Frank van der Sanden, scheidsrechter en vrijwilliger, en het indrukwekkende afscheid dat we helaas van hem moesten nemen.
 
Opmerkelijk
In zijn terugblik op het afgelopen seizoen wilde de voorzitter nog enkele andere leden noemen vanwege hun speciale verdiensten, zonder anderen daarbij te kort willen doen. Hij noemde Helma van Moll van de activiteitencommissie, de organisatoren van het G-toernooi en de hoofdsponsor UPS, Lotte van Veldhoven die verder gaat voor Oranje, de leiders van BTO en de masterclass, Wim van Hoof die de scheidsrechters - die zijn er nooit genoeg - voor de jeugdwedstrijden regelde en Christian van Gorp die afgelopen seizoen meer dan ooit de Bladella-website gebruiksvriendelijk heeft gemaakt.
 
Bladella-opleiding
De projectgroep Kwaliteit is het afgelopen half jaar druk doende geweest om de poppetjes op de plaats te krijgen. Om een betere Bladella-opleiding van de grond te krijgen was de projectgroep bezig een goede structuur voor het trainings- en begeleidingsgebeuren op te zetten. De vraag was daarbij wie waar leiding aan moest geven. De groep kwam met een nieuwe opzet van de organisatie en meende dat er meer nadruk moest komen op het prestatieve aspect zonder het recreatieve deel, dat werd door het kader ingebracht, uit het oog te verliezen.
 
Overleg over de toekomst
Voorzitter Pim Lavrijsen schetste het proces waarbij de groep ideeën ontwikkelde, vragen stelde en beantwoordde, en die in een tweetal bijeenkomsten naar het kader bracht voor beoordeling en aanvulling. Dat dat niet altijd gemakkelijk was en de Bladella-partijen meer dan eens tegenover elkaar leken te staan, wilde hij niet ontkennen. Maar juist door die discussie, en ook de overwegingen bij het invullen van de verantwoordelijke posten, maakte dat de projectgroep met een goed doortimmerd plan voor de dag kon komen. Ook gaf hij de leden van de voetbalcommissie als dank  een chocoladeschoen, met inhoud, voor hun bijdrage en hun inzet in de afgelopen jaren voor het verbeteren van de jeugdafdeling.
 
Een opleidingsteam voor recreatief als prestatief
De hoofdleiders krijgen in de nieuwe opzet de naam leeftijdscoördinator. Jacco van der Net, Mark Priems en Erik Vromans zullen samen met wedstrijdsecretaris Toine Jansen, Helma van Moll en Pim Lavrijsen het jeugdbestuur vormen. Het Technisch Beleid Jeugd (TBJ) zal bemand gaan worden door Cees van Hintum, Roland Roefs en Pim zelf. Gerard Grimbergen staat voor de “scouting/ interne beoordeling” en Christian van Gorp gaat de trainingsmethodieken digitaliseren. Voor de uitvoering van de functie Coördinator Bovenbouw Prestatief is een nieuwe man aangetrokken: Hamid  Aouaj uit Eindhoven. Hamid stelde zich kort even voor. Hij is oud-jeugdtrainer van onder andere De Valk en Venray en technisch coördinator bij clubs als WVVZ en WODAN. Daarj kreeg hij nadrukkelijk te maken met fusieperikelen die veranderende processen met zich mee brachten. Een man met ervaring dus die mondeling een contract van een jaar overeen kwam en de eerste maanden vooral wil gaan gebruiken voor de observatie van het Bladella-jeugdgebeuren.
Hamid Aouaj zal gaan samenwerken met Bladella-bekende Leo Bohncke die de meer op prestatiegerichte jongere jeugd zal aansturen. Jurein Groenland en Mart Wouters worden verantwoordelijk voor de begeleiding van de recreatieve elftallen. Frank van der Heijden coördineert als vanouds het keepersgebeuren ook bij de jeugd.
 
De voorzitter sloot de vergadering daarna door iedereen een fijne vakantie te wensen en vroeg de aanwezigen nog even te blijven en samen verder te praten over de nieuwe opzet waarmee vanaf nu binnen de Bladella-jeugd gewerkt gaat worden. Hijzelf gaf te kennen de rol van voorzitter in te blijven vullen, maar dat er wel gesprekken gaande zijn met mogelijke opvolgers. Dan worden de rollen en verantwoordelijkheden ingevuld zoals de projectgroep Kwaliteit dit voorstelde.

jaarvergadering jeugdkader


 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »