Nieuws

EK Column: Bouillabaisse of Bavette?

07 juli 2016
www.bladella.nl
Zoals gewoonlijk zoek ik voordat ik het stadion betreed een lokaal eettentje op om de pre-match honger te stillen. Zo kwam ik in de haven van Marseille terecht bij “Bon Mange”.

Normaliter kies ik iets lichts of vraag ik de gastheer om de chefs special te serveren, uiteraard met een bijpassende wijn.
 
Deze zwoele zomeravond in het broeierige Marseille stapte ik echter uit mijn comfortzone. Ik besloot om twee gerechten te nemen. Vooraf vroeg ik om de bouillabaisse Marseillaise. Deze typische vissoep was zo speciaal vanwege een octopus uit de Londense Theems en een vinvis uit een zoetwatermeer in Leicester. Prima kwaliteit.
Na deze opening koos ik voor een bavette. Het rund van deze bavette heeft jaren vrij rondgelopen in het bosrijke gebied van Rheinland – Pfalz. Dit proef je ook echt terug in de malsheid van het stukje vlees.  De geschaafde truffel, gevonden in de grond van Sauerland, was een prima begeleiding van mijn hoofdgerecht. Om het af te maken koos ik voor een rode Lemberger. Aan het vlees merkte ik echter al vrij snel dat het erg overheersend was, zoals het een goede bavette betaamt. Het voorste deel miste wat scherpte en het achterste deel miste wat aan kracht. Dat mocht de pret niet drukken. Met volle teugen genoot ik van mijn maaltijd. Als dit een voorbode was voor de wedstrijd, dan was het mijn kaartje à 278 euro helemaal waard.
De wedstrijd werd een weerspiegeling van mijn gerecht. Prima vissoepje, nog beter vlees. De wijn was echter geen Lemberger, maar een iets te zware Merlot. En die was nogal overheersend…

Jesper Soetens

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven