Nieuws

Harrie Korsten benoemd tot erelid van Bladella

03 juli 2016
www.bladella.nl
Vrijdagavond 1 juli vierde Harrie Korsten zijn 60ste verjaardag. Behalve vrienden, collega’s en familie was er ook een groot aantal Bladella-leden uitgenodigd.

Door de vele regen druppelden de gasten wat later dan de geplande 20.00 uur binnen. Toen het feest op gang was gekomen, vroeg René Walenberg, onze voorzitter, het woord.
Het gehele bestuur had zich achter hem opgesteld en onze feesteling werd naar voren gebracht. Zowel de temperatuur in de zaal als de samenstelling van het gezelschap deed de voorzitter verzuchten dat het leek alsof het een algemene ledenvergadering van Bladella betrof.
 
Harrie Kosten had inmiddels plaats genomen op de gereedstaande stoel en de voorzitter begon zijn speech met dat het niet gebruikelijk was dat de voorzitter op een privéfeest het woord voert. Maar hij gaf ook aan dat er sprake was van een bijzondere avond, eentje voor Harrie om nooit te vergeten.
 
Harrie speelde actief als jeugdvoetballer, ondanks een ernstig verkeersongeval waarvan hij op jeugdige leeftijd slachtoffer was geworden. Als linkspoot stond hij meestal opgesteld als linksbuiten. Door het vertrek van Door en Coen van Lierop nam Harrie, op voorspraak van Swiet van Rossum, zijn intrek in de bovenwoning op het sportpark.
 
Harrie was toen behalve medewerker in de kantine ook al een veelzijdig vrijwilliger.  Vooral de eerste jaren was Harrie scheidsrechter op zaterdag en zondag, waarbij hij nadrukkelijk de voorkeur had voor het leiden van dameswedstrijden. Jarenlang was hij hoofdleider van de jeugd en samen met Riek Jansen uit Reusel organiseerde hij competities voor de jeugd van de beide verenigingen. De teams hadden toen de namen van roofvogels en roofdieren.
 
Veel Bladella-leden zullen dat zeker herkennen. Harrie is de vraagbaak van onze vereniging en iedereen kent hem van zijn vaste plek achter de bar. Hoewel soms anders doet vermoeden is hij daar niet vastgegroeid. Omdat ze hem altijd weten te vinden wordt hij vaak ingeschakeld voor allerlei zaken die bij Bladella moeten gebeuren: van het afhalen van prijzen voor de Nieuwjaarsloterij tot de verkoop van kaarten voor de Avond van de Lach, en alles wat daar tussen zit. Harrie straalt daarbij vriendelijkheid en dienstbaarheid uit. Harrie is de man van de kantine en ook op stillere perioden zorgt hij er op donderdag voor dat iedereen zijn natje kan komen kopen. Maar wat er dan ook gebeurt, om 23.30 gaat de kantine dicht.
Voor alle vrijwilligersverdiensten die Harrie  in het verleden heeft gehad , nu nog heeft en in de toekomst zal blijven hebben, deelde de voorzitter mede dat het bestuur van Bladella besloten had Harrie toe te laten treden tot een illuster gezelschap en hem te benoemen tot ‘Erelid van Bladella’. Na het opspelden van de versierselen werd Harrie uiteraard van harte gefeliciteerd en toegezongen. Voor Harrie Korsten een avond om niet te vergeten.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven