Harrie Korsten benoemd tot erelid van Bladella

03 juli 2016
www.bladella.nl
Vrijdagavond 1 juli vierde Harrie Korsten zijn 60ste verjaardag. Behalve vrienden, collega’s en familie was er ook een groot aantal Bladella-leden uitgenodigd.

Door de vele regen druppelden de gasten wat later dan de geplande 20.00 uur binnen. Toen het feest op gang was gekomen, vroeg René Walenberg, onze voorzitter, het woord.
Het gehele bestuur had zich achter hem opgesteld en onze feesteling werd naar voren gebracht. Zowel de temperatuur in de zaal als de samenstelling van het gezelschap deed de voorzitter verzuchten dat het leek alsof het een algemene ledenvergadering van Bladella betrof.
 
Harrie Kosten had inmiddels plaats genomen op de gereedstaande stoel en de voorzitter begon zijn speech met dat het niet gebruikelijk was dat de voorzitter op een privéfeest het woord voert. Maar hij gaf ook aan dat er sprake was van een bijzondere avond, eentje voor Harrie om nooit te vergeten.
 
Harrie speelde actief als jeugdvoetballer, ondanks een ernstig verkeersongeval waarvan hij op jeugdige leeftijd slachtoffer was geworden. Als linkspoot stond hij meestal opgesteld als linksbuiten. Door het vertrek van Door en Coen van Lierop nam Harrie, op voorspraak van Swiet van Rossum, zijn intrek in de bovenwoning op het sportpark.
 
Harrie was toen behalve medewerker in de kantine ook al een veelzijdig vrijwilliger.  Vooral de eerste jaren was Harrie scheidsrechter op zaterdag en zondag, waarbij hij nadrukkelijk de voorkeur had voor het leiden van dameswedstrijden. Jarenlang was hij hoofdleider van de jeugd en samen met Riek Jansen uit Reusel organiseerde hij competities voor de jeugd van de beide verenigingen. De teams hadden toen de namen van roofvogels en roofdieren.
 
Veel Bladella-leden zullen dat zeker herkennen. Harrie is de vraagbaak van onze vereniging en iedereen kent hem van zijn vaste plek achter de bar. Hoewel soms anders doet vermoeden is hij daar niet vastgegroeid. Omdat ze hem altijd weten te vinden wordt hij vaak ingeschakeld voor allerlei zaken die bij Bladella moeten gebeuren: van het afhalen van prijzen voor de Nieuwjaarsloterij tot de verkoop van kaarten voor de Avond van de Lach, en alles wat daar tussen zit. Harrie straalt daarbij vriendelijkheid en dienstbaarheid uit. Harrie is de man van de kantine en ook op stillere perioden zorgt hij er op donderdag voor dat iedereen zijn natje kan komen kopen. Maar wat er dan ook gebeurt, om 23.30 gaat de kantine dicht.
Voor alle vrijwilligersverdiensten die Harrie  in het verleden heeft gehad , nu nog heeft en in de toekomst zal blijven hebben, deelde de voorzitter mede dat het bestuur van Bladella besloten had Harrie toe te laten treden tot een illuster gezelschap en hem te benoemen tot ‘Erelid van Bladella’. Na het opspelden van de versierselen werd Harrie uiteraard van harte gefeliciteerd en toegezongen. Voor Harrie Korsten een avond om niet te vergeten.

 

21 februari 2020
 
www.bladella.nl

Wà uurkes vurraf…!!

18 februari 2020
Op de ‘lèste donderdag’ barst carnaval volledig los..!! Wie wordt op de Smagtenbocht prins?! Zorg dat jij er bij bent!! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Tivoli - Bladella 0 - 10

17 februari 2020
Bladella deed deze zondag wat er werd verwacht: winnen tegen de rode lantaarndrager, drie punten meebrengen naar Bladel en daarmee weer… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Toen werd het 0-2. Eerder dit seizoen viel er op de Smagten-bocht om de zeven-en-een-half minuut een doelpunt: 12-0. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »