Nieuws

3D wordt ‘stadser’

28 juni 2016
www.bladella.nl
Uitkomen in de 3e klasse tegen Reusel Sport en Bergeijk lijken zekerheidjes. Tegen wie de Schippers’ mannen hun mouwen verders nog op moeten gaan stropen is nog even gissen.

Vier ploegen weg
Als de kampioen uit 3D gaat in het nieuwe voetbaljaargang Oirschot Vooruit zich in de 2e klasse meten. De drie periodekampioenen uit deze klasse, zowel Wilhelmina Boys als SBC en Nijnsel, wisten via de nacompetitie geen promotie af te dwingen. Aan de onderkant konden Oisterwijk en Woenselse Boys het niveau van de 3e klasse niet tonen en degradeerden rechtstreeks. Buurman Hapert, als 12e geëindigd, wist helaas in de herkansing van de nacompetitie handhaving ook niet te bewerkstelligen. Die vier ploegen zien we dus in ieder geval niet terug in de nieuwe derde klasse.

Nieuwkomers
Uit 2F degradeerde het Geldropse Braakhuizen rechtstreeks (20 pnt uit 26 wedstrijden) en ook de ‘amateurs’ van PSV konden in de nacompetitie het vege lijf niet redden en doen verplicht een stap terug. In 4G was Eindhoven AV met liefst 63 punten uit 26 partijen oppermachtig en in 4H mocht Bergeijk met een grootser clubfeest het kampioenschap vieren. Ook WODAN (Eindhoven) en Taxandria (Oisterwijk) uit 4G wisten via de nacompetitie de sprong naar de 3e klasse te maken. Andere 4e klassers als SDO’39, Netersel, De Raven en ook RKDSV konden in de nacompetitie niet oogsten.
 
‘Epicentrum’
Uitgaande van afstanden zou er met Bladel als centrum een heel andere klasse-indeling ontstaan. Zo zijn binnen een straal van 30 kilometers Tilburgse clubs als NOAD, Longa en Zigo gestationeerd. Tegenstanders als SBC en Nijnsel, waar afgelopen seizoen tegen gespeeld werd, liggen immers een stuk verder van de Smagtenbocht af. Met die afstanden zouden ook clubs als bijvoorbeeld Budel, ODC, Zwaluw VFC, Real Lunet, St.Michielsgestel of aan de andere kant Gilze of RKDVC in aanmerking kunnen komen. Klik hier om de afstandentabel met regionale 3e klassers te downloaden.
 
ACPI
Ook komend seizoen worden alle teams door de KNVB volgens een geautomatiseerde werkwijze ingedeeld: Automatische Concept Poule Indeling, waarbij reisafstand centraal staat. Het kan echter wel zo zijn dat de af te leggen reisafstanden niet direct gunstig zijn voor één enkel team, maar wel voor alle overige teams die in de betreffende klasse uitkomen. Het kan zelfs districtsoverschrijdend zijn.
 
Nieuw 3D
Welke 14 ploegen komend seizoen de ranglijst van 3D gaat tonen, is nog niet met zekerheid te zeggen. Er kan wel van uit gegaan worden dat deze klasse er wat ‘stadser’ uit komt te zien. ‘Helaas’ is dan de verzuchting op de dorpen...!
Nog even geduld en de KNVB gaat de indelingen voor de standaardteams wereldkundig maken. Bladella’s hoofdtrainer Huub Vermeulen gokt op onderstaande indeling. Huub zal er vermoedelijk niet ver langs zitten.
Bladella
Reusel Sport

Bergeijk
Dommelen
Valkenswaard
Wilhelmina Boys
Hilvaria

Eindhoven AV
PSV AV
Wodan

EMK
Braakhuizen
SBC
Nijnsel
3D
3D

4H
3D
3D
3D
3D

4G
2F
4G

3D
2F
3D
3D
   - -
  6,0 km
13,7
19,9
21,3
22,7
23,0
25,3
29,4
29,8
33,4
34,0
38,6
45,8

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven