Nieuws

EK Column:Wereldsterren vallen met bosjes

28 juni 2016
www.bladella.nl
Lionel Messi en Wayne Rooney. Deze twee wereldsterren beëindigden gisteren hun interlandcarrière na de zoveelste domper op een groot toernooi. Een teken van zwakte of stoppen op het juiste moment?

Messi verloor voor de vierde keer een finale, nadat Chili na strafschoppen te sterk was en er met de Copa America vandoor ging. Daarvoor kon De Vlo het ook al niet bolwerken op het moment suprême in 2007, 2015 en tijdens de WK-eindstrijd in Brazilië. De pas 29-jarige Argentijn blijkt onder de druk te bezwijken wanneer hij de kleuren van het Argentijnse shirt draagt.
 
Was dit besluit een voorbode voor Wayne Rooney, de aanvoerder van het Engelse elftal? Het leek er wel op. The Three Lions blameerden zich tegen IJsland (1-2 verlies), het land dat meer vulkanen kent dan profvoetballers en Rooney hield het voor gezien.
 
De 30-jarige aanvaller heeft er schoon genoeg van om ieder toernooi te liegen, want in zijn achterhoofd zal hij ook weten dat de vloek van de knock-outfase op de Engelse schouders rust - sinds 1996 bereikten de Engelsen pas eenmaal de kwartfinale van een eindtoernooi. Toch vermoed ik, maar in zijn hersenpan kijken kan ik natuurlijk niet, dat de captain dit besluit uit emotie en niet met het hoofd maakte.
 
Net als Messi hoort de ster van Manchester United op grote toernooien thuis. Maar de topspelers die in hun land hoog op een sokkel staan, vallen met bosjes. Behalve Andrès Iniesta, die ook na de nederlaag tegen Italië (0-2) nog het Spaanse tricot wil dragen.
 
Zou de man met de magistrale rechtervoet deze twee toppers kunnen overhalen om er in Rusland bij te zijn? Ik hoop het, want Rooney en Messi zouden zich moeten revancheren voor hun prestaties. Willen ze dat niet, dan vind ik dat zwak. 
 
Wouter Fassbender

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven