Nieuws

Noodweer schampt De Smagtenbocht

24 juni 2016
www.bladella.nl
Overvol opvangbassin en dito sloten, grote plassen op het hoofdveld, nog net niet drijvend kunstgras... Bladella bleef een onheil bespaard.

Natter dan nat(st)
Door de giga hoeveelheid regenwater van de laatste weken traden in de regio o.a. de Grote Beerze, de Reusel en de Raamloop ver buiten hun oevers. Gevolg: op lager gelegen landerijen staan nu de ontkiemende gewassen in het water te rotten. Tot overmaat van ramp woedde afgelopen donderdag o.a. in Luijksgestel ook nog eens een ware hageloorlog. Sinds mensenheugenis zijn in deze regio zulke extreme weersomstandigheden, in die omvang, niet voorgekomen. Dat noodweer schampte de Smagtenbocht en zorgde ook daar voor gigantisch veel regenwater.
Laagste plek
De gebouwen van Bladella zijn gebouwd in een gat. Het laagst gelegen terrasgedeelte tussen kantine en kleedaccommodatie (30,7 NAP) ligt ruim een meter lager dan de Bossingel (31,8 NAP) en op plaatsen een halve meter onder het peil van de parkeerplaats. Daar komt nog bij dat door de vele vierkante meters extra bestrating bij de aanleg van de kunstgrasvelden, de regenafvoer fiks wordt bemoeilijkt. Het sportpark telt op dit moment niet minder dan 4.680 m2 ‘verharding’ (de som van asfalt, bestrating en dakoppervlak). Dat zorgde jarenlang voor kopzorgen.
Opvangbassin
Bij de steeds vaker voorkomende stortbuien stond het Bladella terras in het verleden te dikwijls onder water. Meerdere keren rukte na een hoosbui de waterspiegel op tot aan, en zelfs over, de drempels van de bebouwing. Dat onheil werd in 2012 verleden tijd toen de waterhuishouding drastisch werd aangepakt. Het tijdelijk overtollig regenwater wordt sindsdien naar het opvangbassin aan de kopse kant van het hoofdveld geleid. Normaal blijft daar zelden water in staan. Nu dus wél!. De, tot wel zes meter breed uitgedijde, vijver dient het overtollige regenwater via een overstort naar de sloot langs te Egyptische Dijk af te voeren. Maar die staat voorlopig ook nog vol.
Afgelast
Alle geluk van de wereld dat dit weersonheil buiten het voetbalseizoen viel. De uitzonderlijk hevige onweersbuien van donderdag op vrijdag zouden er immers voor gezorgd hebben dat zelfs een groots opgezet spektakel als de Bladella - hoofdsponsor Schippers wedstrijd afgelast had moeten worden.
Gelukkig heeft de natuur nog een maand de tijd om van de opgelopen wateroverlast te herstellen.
 
Zaterdag 16 juli 14:30 uur Bladella - MS Schippers 
Hou de berichten hierover op facebook, de regionale nieuwsbladen en natuurlijk deze clubsite goed in de gaten!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven