Nieuws

EK Column: Nederlands succes op EK

22 juni 2016
www.bladella.nl
Bjorn Kuipers is inmiddels 43 jaar. En erg ondernemend ingesteld. Zo heeft hij samen met zijn vrouw een eigen supermarkt.

Ook heeft hij een tijdje een eigen haarstudio gehad, waar klanten korting kregen op een Graziano Pelle kapsel. Nadat hij zelf enkele jaren bij Quick '20 had gevoetbald, is hij zich op het fluiten van wedstrijden gaan richten. En niet zonder succes.

Nadat hij in 2012 voor het eerst op het EK actief was, kreeg hij het jaar daarna al de finale van de Europa League toegewezen. Absoluut hoogtepunt tot nu toe was het fluiten van de Champions League finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid in 2014.

Onlangs zag ik op de NOS een mooie documentaire over team Kuipers. Naast de scheidsrechter zelf, bestaat het "Team Kuipers" ook uit de vaste grensrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Mooi om te zien hoe de grensrechters nadrukkelijk een bijdrage leveren aan het succes van Kuipers, door niet over zich heen te laten lopen en zeer direct tegen elkaar te zijn. Ook was er te zien dat Kuipers eigenlijk de WK finale in Brazilië had mogen fluiten. Maar door het onverwachte succes van het Nederlands elftal moest hij alsnog naar huis.

Dit EK gaat Kuipers voorspoedig. Hij heeft inmiddels 2 goede wedstrijden achter de rug. Nu op naar de derde en wie weet waar het dit jaar gaat eindigen.

Ondertussen is er geen twijfel meer. Kuipers is de beste scheids van het land. Zelf was ik daar al veel eerder uit. Toen Kuipers enkele seizoenen terug 'mijn' club Feyenoord een onterechte pingel gaf tegen Ajax, en Feyenoord daardoor voor het eerst in jaren de Klassieker won, wist ik het zeker. Die scheids word een hele grote!
Niek Panjoel

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven