Nieuws

EK Column: Je suis Joachim Löw

17 juni 2016
www.bladella.nl
Ooit volgde ik een cursus schilderen. Iets met kwasten en veel tubes aquarelverf. Om onze creatieve grenzen te prikkelen, legde de leraar zijn Rubensvrouw poedelnaakt op een bankje. Daar lag ze, op haar zij, in ons midden.

Vanaf haar oksel trok haar lichaam een rechte lijn die ter hoogte van haar heup spannend in een ronding verdween. Achter de schildersezel brak het zweet me uit. Woensdag, bij de wedstrijd van de Fransen tegen Albanië, moest ik terugdenken aan de les in het schildersateliertje. Het dak van het stadion in Marseille trok vanaf de hoek een rechte lijn, om ter hoogte van de middellijn in een spannende heupronding te verdwijnen. Voetbal en sex hebben soms verrassend veel met elkaar te maken.
De camera's van de NOS zijn minder geïnteresseerd in stadiondaken met wulpse welvingen. Die richten ze liever op Joachim Löw. Tijdens de wedstrijd Duitsland-Polen loerden we met zijn allen vol verwachting naar de Duitse bondscoach. Zou hij weer een vinger in één of ander lichaamsgat laten verdwijnen?
Joachim Löw, die voor de dug-out gedachteloos zijn hand in zijn broek laat zakken en vervolgens aan zijn vingers ruikt om te bepalen of zijn Herr von Heesen nog een douche behoeft, ik vond het eigenlijk wel verfrissend. Oprecht ook. Tussen al het machogeweld op dit EK, het verre ingooien van Gunnarsson, Zlatan Ibrahimovic die in een commercial tegen een boksbal schopt en de gespierde bovenarmen van Henry Schut, vond ik het gedrag van de Duitse keuzeheer het mannelijkst van allemaal.
"Is dat die viezerik met dat ruiken?" vroeg mijn vriendin, toen na afloop van de wedstrijd Löw weer in beeld werd genomen. Ze lag languit op de bank. Ik zag het meteen: de lijn van haar lichaam begon ter hoogte van haar heup aan een spannende bocht. In de liesstreek meldde mijn meneer Damstra zich direct voor wat rek- en strekoefeningen. Alsof Pavlov hoogstpersoonlijk aanwezig was, gleed mijn hand onder de broekriem. De wilde frisheid van limoenen, stelde mijn neus twee tellen later vast. Terwijl mijn vriendin nietsvermoedend de glazen naar de keuken bracht, drong de waarheid over alle mannen tot me door: Joachim Löw, dat zijn we allemaal.

Pieter Abrahams.nl

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven