Nieuws

EK Column: Rusland knock out?

16 juni 2016
www.bladella.nl
In alle jaren dat ik WK's en EK's volg, heb ik nog nooit 'n toernooi meegemaakt waarin supporters zoveel op de vuist zijn gegaan. Persoonlijk vind ik het geweldig om te zien wanneer landen zoals IJsland en Wales zoveel vechtlust tonen en daar dan ook resultaat mee halen.

Zij doen dit binnen de lijnen. In tegenstelling tot Engeland en Rusland. Zij geven dit toernooi een zwart randje. Waar iedereen bang was voor een aanslag zijn het nu de supporters die een negatieve draai geven aan dit EK.
 
Zo hebben we al veel beelden gezien hoe afgetrainde vechtmachines uit Rusland alles afslaan wat maar met Engeland te maken heeft. Je zou er maar zitten met je zoontje van 8. Net honderden euro's betaald voor een kaartje om te zien hoe je kind de schrik van zijn leven krijgt.
En er is nog een groot verschil. In Engeland schamen de mensen zich de ogen uit hun kop. Spelers en trainer doen een oproep aan de supporters om zich rustig houden.
Maar in Rusland is er geen sorry, geen schaamte. Sterker nog, ze geven de beveiliging van Frankrijk de schuld. Datzelfde Rusl and organiseert over twee jaar zelf het WK. Als Nederland denk ik dat we er beter weg kunnen blijven. Daar lijkt Bert van Oostveen ook alles aan te willen doen, door een coach aan te stellen die zijn naam eer aan doet. Hulde aan Bert.
 
Stiekem zat ik te hopen dat Rusland gister zelf een flink pak slaag zou krijgen. Weiss deelde na een half uur al een flinke hoek uit. Daarna was het sterspeler Hamsik die niet alleen de spelers van het Russische team knock out sloeg, maar het hele land lam legde.  Verder vraag ik me af, hoeveel bloedzakken of spuiten meldonium de sportbond van Rusland nog zal moeten sturen om de spelers op tijd fris te krijgen? Misschien kunnen ze dan nog één keer de vechtersmentaliteit opbrengen om zich naar de volgende ronde te knokken. Ik hoop echter dat ze zelf knock out gaan.
 
Niek Panjoel

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven