Nieuws

EK Column: Excuus

15 juni 2016
www.bladella.nl
Ik woon tegenwoordig in Engeland en de laatste tijd heb ik vaak de vraag gekregen waarom Nederland niet bij het EK is. Tot nu toe was mijn argument altijd dat wij gewoon pech hebben gehad met de loting.

We zaten namelijk in de poule des doods. In een poule van zes (even) sterke teams wisten “wij” ons niet te kwalificeren. Toch was ik trots op onze jongens, want ze hadden goed hun best gedaan. Ondanks dat we dit jaar voor het eerst 24 landen op het EK hebben, is het geen schande om niet gekwalificeerd te zijn na zo’n sterke poule.
 
Nederland is er dit jaar niet bij, maar ik keek wel enorm uit naar het EK. Vooral om te kijken hoe Turkije, Tsjechië en IJsland zich staande houden op het EK. Als zij Nederland (finalist van het WK 2010 en derde plaats op het WK 2014) achter zich kunnen houden, moeten zij wel hogen ogen gaan gooien. Het EK begint en Turkije verliest van Kroatië. Dat kan gebeuren. Tsjechië verliest van Spanje. Dat kan ook gebeuren.
 
Gisterenavond moest het dan gebeuren. IJsland moet de eer redden voor de sterkste poule van de kwalificatie. IJsland had twee keer van Nederland gewonnen in de kwalificatiereeks zonder één goal tegen te krijgen. Portugal was de tegenstander en ook dit keer was het team, dat de poule des doods heeft overleefd, de underdog volgens de wedkantoren. Portugal verdiende het om te winnen, maar IJsland pakt met wat geluk een puntje aangezien Ronaldo en co veel kansen misten. De drie teams uit de poule des doods hebben gezamenlijk nu dus één punt. Bedankt Turkije, Tsjechië en IJsland, nu moet ik op zoek naar een nieuw excuus waarom “wij” er niet bij zijn.
Jan Verhoeven

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven