Nieuws

EK Column: Think about the Boys in Green..

13 juni 2016
www.bladella.nl
De Ieren hebben een stevige connectie op of richting eind-toernooien met Nederland. Wie herkent de klassiekers niet: En dan is het Kieeeffftt….. (1988), het foutje van Pat Bonner (WK 1994), de legendarische play-off wedstrijd richting Euro 1996 op Anfield en dan nog het drama van Landsdowne Road, alwaar Jason McAteer de weg naar Japan en Zuid – Korea versperde.

Elke keer als The Boys in Green zich kwalificeren voor een eindtoernooi, op welk continent dan ook, worden in huize O’Ginnaham de protocollen weer van zolder gehaald. De koffer van manlief wordt door mevrouw ingepakt, zodat hij het nationale voetbalelftal achterna kan reizen. Zo’n trolleykoffertje die je in kunt checken als handbagage is over het algemeen genoeg, want verder dan 3 poulewedstrijden komen de Ieren meestal niet. Beetje tandpasta, 6 schone onderbroeken en, voor het home sweet-home gevoel,  een paar flesjes whiskey. Uiteraard wel minder dan 100 ml, anders mogen ze het vliegtuig niet in.
 
Nu is het zo dat de Britse fans voornamelijk bekend staan om het keihard meezingen van het nationale volkslied en het houden van een eigen toernooi freefight op het moment dat ze bezopen zijn. Voor meneer O’Ginnaham en zijn medefans geldt dat echter niet. De Ieren gaan voor hun ploeg, kameraadschap en gezelligheid naar een toernooi. Keer op keer winnen de Ierse supporters de fairplay-prijs, voor het brengen van de mooiste sfeer en fijnste liederen van het toernooi. Daarmee is Ierland het enige land ter wereld waarbij de fans meer hebben gewonnen dan de sporters..
 
Dit jaar is weer hetzelfde scenario uit de kast gehaald, waarom zouden ze immers iets anders doen? De Ierse ploeg is namelijk niet bepaald favoriet om door te stoten naar de knock-out ronde. Wes Hoolahan zorgde er met zijn goal nog bijna voor dat mevrouw O’Ginnaham een extra paar onderbroeken richting Frankrijk moest sturen, maar een eigen goal van Clark liet alles bij het oude; Goede gevoelens vooraf, teleurstelling achteraf.
 
Die teleurstelling zal vanavond wel worden weggewerkt in één van de lokale pubs van O’Shea’s.
Nadat morgen de roes is uitgeslapen zal meneer O’Ginnaham met zijn duizenden groene kameraden afzakken naar Bordeaux, waar komende donderdag partij wordt gegeven aan de Rode Duivels. Ook dan houdt mevrouw O’Ginnaham alles goed in de gaten, omdat er toch weer de hoop is dat er deze keer wel wat extra’s moet worden gestuurd, omdat het verblijf onverhoopt toch verlengd dient te worden… Zonder Ierse wanklank, hats off for the boys in green please….

Jesper Soetens 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven