Nieuws

EK Column: Uit de schaduw

12 juni 2016
www.bladella.nl
Eindelijk zelf de vedette. Niet in dienst spelen van. Iedereen werkt voor jou. Het witte shirt van de Koninklijke is ingeruild voor het rood van Y Dreigiau, de Draken. Geen CR7. Gareth is nu zelf de man.

Ik ga er eens goed voor zitten. Iedereen het huis uit, tuinstoel op het terras, benen omhoog, tablet op de schoot en een frisse versnapering binnen handbereik. Wat wil een voetbalminnende man nog meer! Eens kijken of Gareth zijn sterrenstatus waar kan maken. Het is zijn moment om uit de schaduw te treden van. Op een modieus paardenstaartje en een hip ringbaartje na is van sterallures niets zichtbaar. Niet ondergekliederd met tattoos en zelfs zijn schoenen zijn zwart. Waar maak je dat tegenwoordig in het profvoetbal nog mee! En ja hoor, binnen tien minuten heeft Gareth zich al onsterfelijk gemaakt in Wales. De eerste de beste vrije trap op scoringsafstand wordt opgeëist. Niemand in een rood shirt die het ook maar in zijn hoofd haalt achter die bal te gaan staan. Deze is voor Gareth. Aan de manier waarop hij zich op de vrije trap voorbereidt is te zien dat hij in Madrid goed gekeken heeft naar zijn Portugese collega. Aanloop, schot over de muur, keeper op het verkeerde been, doelpunt!!!
 
Ondanks de achterstand blijft Slowakije goed partij geven. Hier en daar over en weer een stevige overtreding. Moet kunnen. Echt mannenvoetbal, daar houd ik wel van. Niet van de slappe analyse die ik in de rust hoor. Het schitterende doelpunt van Gareth was een fout van de keeper. Iedereen kan hem op die manier wel binnen schieten. Kom nou toch! Blij dat ik een nieuwe koude versnapering uit de koelkast moet gaan halen.
 
Als in het tweede bedrijf na een verdiende gelijkmaker voor Slowakije wannabe-ster in naam Robson-Kanu (Brian-Nwanko) Wales opnieuw op voorsprong heeft geschoten is de allereerste overwinning op het allereerste Europese kampioenschap een feit. Niet alleen Gareth maar heel Y Dreigiau treedt vandaag uit de schaduw.
 
Jos Cosijns

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven