Nieuws

EK Column: Wegduiken

11 juni 2016
www.bladella.nl
In aanloop naar het EK voetbal dacht ik vaak terug aan een buurtbarbecue van enkele jaren geleden. Er was geen vlees. Daar stond ik, met een lege maag voor een buffet met verantwoorde fruitspiezen, linksgedraaide yoghurtsausjes en biologisch vis.

Inmiddels hebben een rooster met sissende garnaaltjes en een eindtoernooi zonder het Nederlands elftal opvallend veel overeenkomst: waarom zou je eraan beginnen als het hoofdingrediënt ontbreekt?
Arjen Robben wist wel raad met de Oranjeloze zomer: hij boekte een vakantie naar de Verenigde Staten, ver verwijderd van de EK-kakofonie. Een prachtig beeld, Robben in een lange rij bij een hamburgergigant, mijmerend over een Big Mac of toch maar een McFlurry, maar werkverplichtingen en een minder gevulde portemonnee noopten me tot andere maatregelen om het EK te mijden. In goed overleg met het thuisfront werden daarom alle juni-avonden volgeboekt met ontsnappingsmogelijkheden, om te beginnen met een cursus creatief koken met aubergines tijdens de openingswedstrijd van het toernooi. In het weekend zou ik met scrabbletoernooien mijn kop in het zand steken, gevolgd door punniken met Afrikaans wol, tuinieren op zijn Fins, stuntvliegeren zonder touw, origami met karton en ik overwoog zelfs een les tangodansen op lakschoenen. Alles leek geoorloofd om dat ene beeld te verdringen: de Duitsers in een felgekleurde confettiregen met de beker boven het hoofd.
"Je kunt toch ook gewoon voor de Belgen juichen," zei mijn vriendin lollig.
Daarmee was de spanning in huis groter dan ooit. Juichen voor de Belgen, dat is raar. Dat is met de hond van de buren gaan wandelen als de bouvier is overleden. Als je zo graag een rondje maakt, regel een nieuwe puppy, richt hem af en zorg dat ie over twee jaar de beker apporteert.
Gisterenavond stond mijn vriendin, met in haar handen een tas vol aubergines, in de starthouding. Terwijl ik mijn jas aandeed, zapte één van onze zonen nietsvermoedend langs allerlei kanalen. Hij bleef hangen bij de klanken van de Marseillaise. Een camera gleed langs de spelers van het Franse elftal. Mijn vriendin schrok. Ze zag het gebeuren.
"Kom! Het is beter dat we nu...," probeerde ze nog.
Toen de Roemenen op de Franse keeper schoten heb ik mijn jas uitgedaan. Bij de kopbal van Griezmann op de paal pakte ik een bakje borrelnootjes en na de goal van Giroud heb ik mijn hele agenda schoongeveegd. En na de poeier van Payet wist ik het zeker: sissende garnaaltjes smaken verrassend lekker.


Pieter Abrahams

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven