Nieuws

Het EK en de driedubbele straf

10 juni 2016
www.bladella.nl
Vierennegentig wijzigingen zijn er in de spelregels aangebracht. 94!! Op het eerste oog een ongelofelijk hoog aantal. Maar wie de tekst van de IFAB secuurder leest zal niet direct van zijn stoel vallen.

Sommige wijzigingen zijn puur voor het spelregelboekje. In vijf gevallen gaat het om de plek van de tekst in het boekje, drie wijzigingen gaan over de naam van de spelregel, ruim twintig wijzigingen hebben betrekking op taal en een aantal wijzigingen zijn puur gedaan om consequent te zijn.
 
Alleen maar weetjes…
Natuurlijk blijven er dan nog genoeg wijzigingen over, maar ook die zijn veelal niet wereldschokkend. Of is het u al opgevallen, dat aftrappen vanaf nu ook achteruit gespeeld worden? Of dat een geblesseerd geraakte speler na een kaart voor de tegenstander niet van het veld hoeft? Of dat alles wat over een sok is geplakt of getrokken dezelfde kleur moet hebben als de sok op die plek? Om nog maar te zwijgen van spelers die nu mogen doorspelen ook al is een schoen of scheenbeschermer verloren… Gelukkig duurt het nog dagen voordat we bij strafschoppenseries kunnen komen. Want daar zijn maar liefst acht wijzigingen!
 
Revolutionair!
De driedubbele bestraffing is verdwenen: strafschop, rode kaart en schorsing bij het ontnemen van een scoringskans. Máár… alleen als het een duel om de bal is, oftewel een mislukte tackle of een doelman die naar de bal duikt maar te laat is, en de overtreding op zich hooguit geel is. En het geldt alleen in het strafschopgebied (strafschop immers!). Erbuiten is dezelfde overtreding bij het ontnemen van een scoringskans dus wel rood. Immers geen driedubbele bestraffing.
 
Albanië wel…
Een andere driedubbele bestraffing is wel blijven bestaan voor Nederlanders: Oranje is het lachertje van Europa, de nationale economie loopt miljoenen mis en notabene Albanië doet wel mee.
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven