G-toernooi bij Bladella geslaagd, ook voor Nevelo

29 mei 2016
www.bladella.nl
Mooi weer, veel teams, een sportieve voetbalsfeer en een puike organisatie tekenden afgelopen zaterdag voor een geslaagd KNVB-toernooi bij Bladella. Een verslag met daarbij de belevenissen, met een knipoog, van het team van Nevolo.

Ieder jaar weer nodigt de KNVB een vereniging uit om aan het einde van het seizoen voor de voetballers met een lichte lichamelijke of geestelijke handicap, dames en heren, een groot toernooi te organiseren. De KNVB, afdeling Zuid, gaat ervan uit dat alle clubs die in de competitie meedoen dan ook een team afvaardigen.
 
De openingsparade
Onze gasten van Nevelo, Oisterwijk, zijn al jaren gewend daarvoor eind mei op reis te gaan. In totaal 19 personen - graag voor iedereen een lunchpakket - arriveerden rond negen uur vanuit Oisterwijk in Bladel, prima op tijd. Ik mocht de gasten begeleiden naar kleedlokaal 11, dames in 3 alstublieft. Om kwart voor tien stonden we bij het hoofdveld onder het scorebord klaar voor de ‘generale opening’. Vanuit de vier hoeken en de hoofdingang kwamen ieder keer vijf teams met passende muziek opmarcheren naar de middencirkel. Toen alle deelnemende groepen waren verzameld heette de burgemeester iedereen welkom in Bladel en wenste de organisatie veel succes. Daarna, eindelijk, kon het voetballen beginnen. Meer foto's.  Klik hier voor Filmpje Pius X.
 
De kleine Messi
Voor team 19, Nevelo dus, waren alle vijf de wedstrijden op veld 3a. Ik loop op met Jac, zo heet hij. Ik informeer of hij allang bij Nevelo voetbalt. Nee pas, zegt hij Hij komt van Sarto, voor zeven miljoen, voor vier jaar. Als hij dat strak en onverstoorbaar zegt kijk ik hem verwonderd aan. Jazeker, zegt hij. Want hij maakt veel doelpunten. Ze noemen hem ‘de kleine Messi’. Als ik vraag of hij echt zoveel doelpunten maakt zegt hij: Nog niet. Maar Jac verjaart wel op dezelfde dag als Messi, 24 juni. Mijn verwachtingen voor de prestaties van het team uit Oisterwijk waren daarmee hoog gespannen temeer omdat de leiding aangaf de kans op een eerste en tweede plaats in de competitie te hebben laten schieten om niet te hoeven promoveren.
 
Verantwoord ondernemen
Bladella heeft alle teams een begeleider toegewezen. Die lopen in bruin shirts van de ‘Ups’. Die firma doet door hier te sponsoren aan ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Het Amerikaans bedrijf wil door het steunen van goede doelen de maatschappij mee verbeteren, daarom de sponsoring van een G-toernooi bijvoorbeeld. Medewerkers van dit bedrijf worden ook uitgedaagd daar fysiek hun bijdrage aan te leveren en daarmee bij het bedrijf een pré te verwerven. Wellicht een voorbeeld voor andere bedrijven, in de toekomst.
 
Het Nevelo-team
Even voorstellen. Wie was er nog meer behalve Jac, onze “kleine Messi”, de 63 (!) -jarige doelman Peter. Dan de achterhoede met Lyroy, Leon en aanvoerder Dimitri. Op het middenveld Joris, Thijn, Monique, de enige voetballende dame in het gezelschap, en Pim en dan de voorhoede met Sylvester, onze Jac/Messi en de bebaarde Roland. Door een wrede speling van het noodlot werd er door deze kanjers niet één wedstrijd gewonnen. Van sommige teams waren de meerdere kwaliteiten al bekend uit de eigen competitie en andere, zoals Best Vooruit, hadden een superster in hun midden. Vandaar. Pikant detail: in die vijf verloren wedstrijden werd door Nevelo één keer gescoord. Door wie? Juist, door de kleine Messi.
 
De derde helft
Een alleraardigste opvulling van de lunchpauze was het optreden van Christian Goossens die een half uurtje als zanger optrad voor de spelers en hun begeleiders. Christian is Bladels meest populaire vertolker van het levenslied. Hij kreeg wel al meteen concurrentie/steun van enkele leden van dit meest belangrijke team van Nevelo. Vooral Ronald was niet bij hem weg te slaan en hij was super tevreden toen hij enkele keren zijn prima stem door de microfoon kon laten horen. Toch jammer dat er op deze toernooi dag door de jury geen onderdeel ‘entertainment in de derde helft’ was meegenomen. Dan had het team beslist veel hoger gescoord.
 
Een onhoudbare penalty
Ook bij het voetballende onderdeel penalty schieten werd het normale gemiddelde niet gehaald. Tien spelers van drie partijen konden in hun vrij half uurtje schieten op enkele keepers van Bladella. Jac vertrouwde me al snel toe dat de linkerkant van het doel door de keepers toch wel uitermate slecht in de gaten werd gehouden. Toen het zijn beurt was om van 11 meter aan te leggen schoof hij de bal loepzuiver in die inderdaad onbewaakte hoek. Daarmee nam hij in zijn eentje de totale score van het team van Nevelo voor zijn rekening. Opnieuw bewees hij weer dat zijn inbreng in het team de investering meer dan waard was.
 
Alle gekheid op een stokje.
Het toernooi in Bladel was voor deelnemers, begeleiders, scheidsrechters en organisatie een grandioos succes. Dat memoreerde wethouder Wim van der Linden ook toen hij samen met een voorman van Ups de bekers aan de hoogst geëindigde ploegen uitreikte. Maar de sportiviteit en het plezier stonden zonder meer voorop. Nog meer foto's.


 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-06-2013 Lees verder »