Voetbalkilometers maken

19 mei 2016
www.bladella.nl
D1 reist naar Kaatsheuvel voor de districtskampioenschappen en B1 speelt in Zeelst bij UNA voor een finaleplaats van de nacompetitie voor promotie naar hoofdklasse. Het is voor de Bladella supporter zaterdag enkele kilometers maken, maar dan zie je ook wat..!! 

D1: 3e divisionist
In de voetbalpiramide van ons district Zuid 1 bevinden zich drie competities hoofdklasse en één 3e divisie. Die laatste competitie wordt landelijk geregeld en is al vaak, afhankelijk van ligging enz, districtsoverschrijdend. Zo speelde Valkenswaard D1 afgelopen seizoen in E, de 3e divisie van het Limburgse Zuid II.  
Om een indruk te krijgen hoe landelijk de divisies bij de D-jeugd zijn samengesteld kun je hier de competitie-indelingen van afgelopen seizoen downloaden.
 
Kampioen district
Het kampioenschap in de hoofdklasse en promotie naar de 3e divisie is voor Bladella D1 al even binnen. Komende zaterdag organiseert Zuid I voor alle kampioenen uit de hoofdklasse in de A-B-C en D categorie nog een finaletoernooi. De winnaars van dit finaletoernooi mogen zich in hun leeftijdscategorie districtskampioen Zuid I seizoen 2015-2016 noemen. Voor het eerst in de geschiedenis is gekozen om ook bij de meiden deze kampioenschappen te organiseren.
Plaats van handelen is sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel, de thuishaven van DESK.
De drie hoofdklassenkampioenen bij de D zijn:
      - Kloetinge D1
      - DESK D1
      - Bladella D1
programma:

 
09:00
10:15
11:30
Kloetinge - DESK
DESK -  Bladella
Bladella - Kloetinge
Speeltijd per wedstrijd: 2 x 25 minuten. De prijsuitreiking staat ca. 12.45 uur gepland.
Klik hier om het volledig programma van deze districtskampioenschappen te downloaden.
 
Sterke kampioenen
Bladella D1 moet het in deze driekamp opnemen tegen bijzonder sterke teams.
* DESK D1, zaterdag spelend op het eigen, vertrouwde sportpark Eijkendijk, was oppermachtig in hun competitie. Met liefst 12 punten voorsprong op de naaste belagers Sliedrecht en WSC Waalwijk werd met een saldo van 70-28 en 57 punten (slechts 1x verlies en 2x gelijk) het kampioenschap al vroeg gevierd. Het vaandelteam van het ambitieuze DESK is teruggezakt naar de 2e klasse.
* Kloetinge D1, een van de grootste verenigingen in Zeeland, lijkt op papier nog sterker. Deze club (1e klasse zaterdag) uit Zuid Beveland is uiterst professioneel met haar jeugdopleiding bezig en dat levert resultaten op. Bijna alles werd gewonnen door haar D1. Eenmaal gelijk en 1x verlies (pas na het kampioenschap) en de rest winst bezorgde dit team 61 punten en een bijna ongelooflijk doelsaldo van 105-19. Aanvoerder nr. 9 Sander van Vossen scoorde in die competitie maar liefst 32x.
Zich meten met zulke sterke tegenstanders is een mooie afsluiting van een schitterend seizoen voor de mènnekes van Jesper, Stijn, Niels en Max. Hou op Ketsheuvelse sportpark Eikendijk 19, 5171 RG Kaatsheuvel, het blauwwit van Bladella hoog en (bovenal) genieten!!

B1 naar Zeelst
Bladella B1 won afgelopen zaterdag in Son volkomen verdiend haar eerste nacompetitiepartij tegen het Bossche BVV B1 met 2-3. In de 2e ronde treft B1 weer Wilhelmina Boys B1. Veertien dagen geleden stonden beide teams ook al tegenover elkaar in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dat werd een memorabel duel. In Best was alles in gereedheid gebracht om het kampioenschap te vieren. Er moest thuis alleen nog effen gewonnen worden van Bladella. De gasten kwamen al gauw op een 0-2 voorsprong. Met hangen en wurgen werd het uiteindelijk 2-2 en dat was niet voldoende voor de kampioenschaal. RPC werd daardoor op de laatste wedstrijddag verrassend kampioen!
De tricolores herstelden zich knap van die domper en wonnen afgelopen zaterdag in Den Bosch tegen BLC: 2-4. (klik hier voor totaaloverzicht nacompetitie B-jeugd 1e klasse / Hoofdklasse)
 
Weer tegen Wilhelmina Boys
Bladella B1 begon matig aan de competitie. De eerste periode van tien partijen werd afgesloten met 5x winst en 5x verlies. In de tweede periode werd door de mannen van Marco, Harrie en Mitchel echter niet meer verloren: 22 uit 10. Ook door de Boys uit Best werd in die periode niet verloren, sterker nog: de B1 van Wilhelmina Boys verloor in de competitie slechts 1x en dat was nog wel thuis tegen het laaggeplaatste Rood Wit V. (0-2). Uiteindelijk kwam Bladella op plaats 3 in de eindklassering terecht, tien (!) punten achter de ploeg uit Best... Thuis werd ongelukkig met 2-3 verloren en twee weken terug werd het, zoals gezegd, 2-2.
Tussen deze twee kemphanen wordt zaterdagmiddag om half drie op sportpark Zeelst aan de Sportlaan 3, 5502 ED Veldhoven de strijd om de finaleplaats in de nacompetitie uitgevochten. De winnaar krijgt in de finale volgende week (weer op neutraal terrein) de winnaar van Den Dungen B1-Oirschot Vooruit B1 tegenover zich.
 
Zowel D1 als B1 kan blauwwit support goed gebruiken!! Heel veel succes!

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »