Wisselvallig seizoen eindigt in middenmoot

16 mei 2016
www.bladella.nl
EMK - Bladella: 1 - 1. De balans opmakend van de competitie past deze wedstrijd goed in het geheel: aardig voetbal van de blauwwitten met voldoende kansen die lang niet allemaal werden benut.

Omdat de twee teams van vanmiddag en ook scheidsrechter Van der Zwam uit Leerdam weinig belang hadden de messen te slijpen werd het een redelijk tamme wedstrijd met een terechte 1 – 1 uitslag.
 
De creativiteit van trainer Huub Vermeulen werd voor deze wedstrijd danig op de proef gesteld. Basisspelers Tom Maas, Geert van Overbeek en ook Teun Grimbergen hadden een schorsing aan hun broek, Cas Vosters was geblesseerd en bij de warming up raakte steunpilaar Ruud Leermakers ook nog eens geblesseerd. Daarom kon Robbert Spooren al meteen aan de bak. Routiniers uit het tweede als Arvid Bolkenstein en Mark Hendriks stonden in de basis en later mochten Stan Smolders, Claudemberg van der Heijden en zelfs reservedoelman Bas van der Wielen hun veters strikken voor een invalbeurt.

Een gezelschap dus dat zeker niet op elkaar ingespeeld was en daarom had de trainer gekozen voor een ietwat afwachtende aanpak met snelle aanvallen via de vleugels. Dat had al meteen succes. Rob van den Boom soleerde in de eerste minuut al de 16 meter binnen maar zijn schot ging rakelings voor langs. In de 17e minuut kreeg Roel Segers een kans na een voorzet van ‘good old’ Arvid Bolkensein maar hij richtte hoog over. Maar het was geen eenzijdig wedstrijdbeeld. Twee minuten later was er een fraaie parade van Bladella-doelman Ruud van Stokkom op een inzet van dichtbij van de overal aanwezige Tommie van Elst, spits van EMK. In de 29ste minuut kopte Mark Hendriks de bal uit het Bladella-doel bij een actie waarbij de doelman licht geblesseerd raakte. In de 33ste minuut drong gelegenheidsbuitenspeler Rob van den Boom weer het strafschopgebied binnen en daarbij werd hij onreglementair tegen de grond geduwd. De penalty werd door Roel Segers koel benut (0 - 1). Roel is er altijd bij, vaak als invaller, en is daarmee dit seizoen een vaste waarde voor het team van Huub Vermeulen.
 
Na rust scheen het zonnetje zowaar even en leek het voor de toeschouwers zowaar nog een plezierige Pinksterdag te worden. Maar EMK kwam al heel snel op 1 – 1 door een kopbal van de lange Tommie van Elst die boven de defensie van Bladella uittorende en in de bovenhoek kopte. Meteen daarna verdween de zon en daalde op het spelpeil op het veld. Beide partijen leken het zo wel goed te vinden. Voor EMK betekende de 1 – 1 een positief resultaat in de middenmoot in de voor hen nieuw derde klasse. Het team van Bladella was na een wisselvallig seizoen ook tevreden als winnaar in het tweede rijtje en besefte dat er hier in de laatste wedstrijd niet echt meer te halen viel.
 
Er kwamen in de tweede helft zeker nog wel kansjes voor de Tipmast Boys, voor Ibou Bot, voor de jonge Claudemberg van der Heijden. Pim van Erp mikte het leer vanuit een vrije trap op de paal. Maar even goed had EMK op voorsprong kunnen komen. Dat dat allemaal niet gebeurde was terecht: deze wedstrijd verdiende om de al eerder genoemde redenen niet echt een winnaar. De Bladella-supporters leken dan ook meer geïnteresseerd in de uitslag van de wedstrijd tussen Reusel Sport en Oirschot Vooruit (2-3). Dat betekent dat Bladella boven de geelzwarte voetbalvrienden eindigt. Door de laatste strohalm te pakken tegen Nevelo (2-1) heeft Hapert in de nacompetitie nog kans klassebehoud te pakken. Als dat gebeurt, en als enkele andere interessante ploegen uit de vierde klasse zich melden, kan het in het volgende seizoen beslist weer een interessante competitie worden. 

EMK - Bladella 1 - 1


 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »