Laatste thuiswedstrijd tegen SBC

05 mei 2016
www.bladella.nl
In de strijd richting vijfde plaats vindt het vaandelteam in haar laatste thuiswedstrijd SBC op haar weg. Op het ‘plein van 't hemels voetbalgenot’ woedt zondag het ‘terrasfist’, de traditionele seizoensafsluiting van de senioren. Perfecte ambiance voor de Tipmast Boys om met winst daarbij aan te sluiten.

Bladella bezorgde afgelopen zondag Nijnsel haar tweede thuisnederlaag van het seizoen. De andere driepunter vertrok vorig jaar september (!) richting Oirschot, dat afgelopen zondag het seizoen wist te bekronen met een mooi (en verdiend) kampioenschap.
Oirschot Vooruit en Piet Drijvers met zijn manschappen van harte gefeliciteerd!!
 
Schand eraf
Met het speels blauwwitte spitsentrio had de statische Nijnsel verdediging zondag voor rust alle moeite. De Tipmast Boys hoefden zich voor de 0-1 ruststand dan ook allerminst te verontschuldigen. Na rust kon de tsunami aan Nijnselse aanvallen vrij gemakkelijk door een ijzersterk opererende Bladella defensie gepareerd worden. Aan de andere kant zorgde die blauwgele druk voor erg veel counterruimte. Daarmee werd door Bart, Anel en Ibou wat knullig omgesprongen. Pas na 90 minuten, toen de 0-2 dan toch eindelijk viel, was de strijd over. Door deze mooie overwinning op het hooggeplaatste Nijnsel plaatsten de mannen van Huub Vermeulen zich op eigen kracht safe. Ook als dat niet gelukt zou zijn, had de blauwwitte brigade zich veilig mogen noemen. ‘Concurrentje’ Valkenswaard, strijdend om degradatie te ontlopen, zette zichzelf immers hevig te kijk door met 4-2 de punten bij Oisterwijk, het lelijke eendje van dit voetbaljaargang, te laten. Daarmee verdween Bladella’s 3-2 daar van enkele weken terug met wat minder azijnzuur in de boeken.
 
SBC
Na kampioen Oirschot Vooruit heeft SBC de minst gepasseerde verdediging. Pas 23 keer heeft de keepende aanvoerder Peter Smulders (37) lelijk hoeven kijken vanwege een tegendoelpunt. Maar de Oranjehemden scoren ook moeilijk. Het team van succestrainer Raymond Koenraadt (hij bracht Erp van de 3e naar de 1e klasse) maakten slechts 37 doelpunten; saldo uit 13-17 en thuis 20-10. Van de 24 partijen werden er slechts zes met meer dan één goal verschil uitgeblazen. Doelpunten in de duels van SBC zijn schaars. Zeven keer bleef het quitte en daarmee is SBC in 3D kampioen van de gelijke spelen. Slechts vier partijen gingen verloren: thuis Reusel, uit Nijnsel, Oirschot Vooruit en Wilhelmina Boys. Dat, samen met toch een fraai totaal van 46 punten, plaatst SBC zich op een mooie 3e plaats.
 
Penalty’s
“Als je ons vandaag weer een penalty geeft, moet je die zelf maar nemen!” Met die kwinkslag werd scheidsrechter Van Dinter ontvangen toen hij wat weken terug zich meldde voor het arbitreren van een wedstrijd. Begin december hanteerde diezelfde arbiter ook de fluit bij SBC - Bladella, waarbij in de slotfase door de Tipmast Boys tweemaal een penalty om zeep werd geholpen.
Die onnodige 1-0 nederlaag daar in Son mag zondag best recht gezet gaan worden. En niet alleen vanwege die twee gemiste pingels, want al na 20 minuten leek toen ginds de blauwwitte passie verbruikt. SBC bleef vrij gemakkelijk overeind en kon zelfs de wedstrijd overnemen. Alleen defensief werd in dat laatste uur een acceptabel niveau bereikt. Dat op het laatst tot twee keer toe een penalty werd gemist was wel tekenend voor die matte partij.
Doelstelling
‘Vijfdes worre, in ieder geval boven Reusel eindigen’. Daarvoor zijn zondag op de Smagtenbocht tegen de voormalige 2e klasser uit Son en volgende week in de allerlaatste partij bij EMK, goede prestaties nodig. Mascotte Rens Roest, de linkerspits uit E2, gaat dat met veel vertrouwen vanaf de bank mee beleven. Hij heeft er heel veel zin in!!
Een heerlijk zonnetje, een spannende voetbalpot, blauwwitte passie in de (bloemetjes)arena en drie punten voor de afscheidnemende hoofdsponsor De Tipmast zijn de beste ingrediënten om er een mooie Bladella voetbalfeestdag van te maken!!
Een fiets winnen kan ook nog met loten van WFC....
Veel plezier! We zien mekaar zondag!!

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette daagde zijn selectie uit voor het insturen van de WC rollen challenge. Hier de derde sessie ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »