Nieuws

Bladella verslaat Nijnsel

02 mei 2016
www.bladella.nl
Door een 0-2 overwinning op Nijnsel heeft Bladella voldoende punten behaald om verstoten te blijven van de nacompetitie. De opgaande trend heeft zich doorgezet.

De laatste twee wedstrijden kunnen vrijuit worden gespeeld. Nijnsel doet nog mee voor de derde periodetitel. Winnen van Bladella was daarvoor noodzakelijk. Voor beide partijen waren de punten erg belangrijk. Dat leverde een aantrekkelijk duel op. Tot de laatste minuut legden beide ploegen een hoog tempo aan de dag.

Kansen kwamen er aan beide zijden. Het eerste halfuur was er een klein overwicht van Bladella en kwamen er doelkansen voor Cas Vosters en Bart de Jong. De Nijnselse gastheren speelden veelvuldig de kaart van hun snelle rechterspits Leon Peters. Gelegenheidslinksachter Teun Grimbergen deed echter zijn werk overtuigend. Daar stond tegenover dat de Nijnselse verdedigers het veel moeilijker hadden met de snelle Bladellavoorwaartsen. Na een half uur spelen mocht Bladella een vrije trap nemen juist buiten het Nijnselse strafschopgebied. Aanvoerder Ruud Leermakers lepelde de bal over de opgetrokken muur en gaf daarmee doelman Glenn van Zutphen geen kans. Het was op dat moment een verdiende voorsprong voor de Tipmastboys. Enkele minuten later was het uit een carambole bijna gelijk. Doelman Ruud van Stokkom redde echter in laatste instantie. Een tweede vrije trap van Bladella, juist  buiten het strafschopgebied werd door doelman Van Zutphen prima gepakt.

Direct na rust moest Roel Segers geblesseerd uitvallen. Zijn vervanger was de van een blessure teruggekeerde Geert van Overbeek. Nijnsel trachtte snel de aansluitingstreffer te maken maar kon het eerste half uur in de tweede helft de sterke Bladelladefensie niet echt in verlegenheid brengen. Met nog een kwartier te spelen kreeg Bart de Jong, na goed opkomen van Tom Maas en een splijtende pass van Anel Selimovic, een enorme kans. De bal belandde echter voor Bladella aan de verkeerde kant van de paal. Door enkele wissels waren de gastheren nog aanvallender ingesteld. Het hoogtepunt in de volgende periode was een mooie Nijnselaanval die werd afgesloten met een schot dat eindigde op de lat. Door die aanvallende opstelling kreeg Bladella echter prima countermogelijkheden. Een tiental minuten voor het einde kon Ruud Leermakers uit een vrije trap aanleggen voor een tweede doelpunt. Zijn schot belandde echter buiten bereik van de doelman op de paal. Ondanks de grote druk van Nijnsel waren de beste kansen voor Bladella. Het duurde toch nog tot in blessuretijd voordat de uitblinkende Anel Selimovic de eindstand 0-2 op het scorebord bracht. Even later floot de goed leidende scheidsrechter de Loos voor het einde.

Met deze knappe overwinning op het hooggeplaatste Nijnsel speelde Bladella zich op eigen kracht uit de nacompetitiezorgen. Een ander positief punt is dat de ziekenboeg wat aan het leeglopen is. In de tweede helft konden zowel Geert van Overbeek als Rob Wouters hun rentree maken. Ook jeugdspeler Ron Coolbergen mocht voor het eerst sinds zijn zware blessure (opgelopen op 15 maart 2015 bij de wedstrijd Oisterwijk - Bladella) weer eens bij het vaandelteam zijn opwachting maken.

Komende zondag speelt Bladella thuis tegen SBC, dat nog meedoet voor een periodetitel. Het zal daarom “alle zeilen bijzetten” worden voor Huub Vermeulen’s brigade met zwarte broeken en blauwe truien om de winning mood voort te zetten. 

Lees ook het wedsrijdverhaal zoals het bij Nijnsel werd verwoord.
2016-05-02

Nijnsel Bladella 0 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven